Noodhulp   

Aangemaakt door :

Erik Plomp/ Niek Huijsmans

Locatie:

Warnsveld, Nederland

Marjolein: mijn geweldige zus, vrouw van Niek, liefste (schoon)dochter, schoonzus, tante, de allerleukste moeder, de allerbeste vriendin. Al twee keer ging ze naar huis om te sterven, maar zij krijgt nu een nieuwe kans om verder te leven.

Kijk ook even bij "updates"op deze pagina.


Mei 2017


Marjolein en Niek waren samen met hun drie prachtige zoons een doorsnee gezond en gelukkig gezin tot in mei 2017 alles veranderde. Marjolein(41) kreeg de verschrikkelijk diagnose: leukemie. Hun leven stond op zijn kop. Binnen een paar dagen volgde opname in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Na diverse heftige chemokuren, een stamceltransplantatie (van haar eigen stamcellen) en een verblijf van totaal 3 x 2 maanden werd zij ontslagen.


Begin dit jaar voelde Marjolein zich slecht, helaas was de leukemie terug. Tijdens het traject dat toen volgde kreeg Marjolein meer last van haar linkerbeen. Na het eerste behandeltraject bleek een chloroom (soort gezwel) de boosdoener; deze veroorzaakte de verlamming in haar linkerbeen. Verdere behandeling leek daarom niet meer mogelijk. In maart verliet Marjolein het ziekenhuis met de wetenschap dat ze nog maar enkele weken zou leven.


Wonderbaarlijk genoeg voelde zij zich steeds beter. Bij een controleafspraak, enkele maanden later, leek de chloroom en de leukemie verdwenen. In Zwolle kon Marjolein terecht voor verder onderzoek. Wij hadden hoop! Was een stamceltransplantatie toch mogelijk? Helaas bleek dat er kleine chloromen op andere plekken waren ontstaan en de leukemie op andere plekken zat. “Helaas, uitbehandeld”, was ook nu weer de boodschap. "We kunnen niets meer voor u doen." Dit was juni 2018.


In het UMC Utrecht zag men na een second opinion wel mogelijkheden. In augustus is zij opgenomen voor een stamceltransplantatie van een geschikte donor.

Het ziet er nu, medio september, positief uit: de stamceltransplantatie lijkt geslaagd! Het wonder, waar we allemaal op hoopten! 


Marjolein gaat nu naar een revalidatiecentrum in Apeldoorn om de komende weken verder te herstellen, voordat ze definitief naar huis kan. De zenuw van haar linkerbeen is namelijk blijvend beschadigd, en ze is nog erg verzwakt. Maar samen maken we weer voorzichtig kleine plannen, ze leeft en mag samen met haar man en kinderen verder!


Aanpassingen in huis en (mantel)zorg voor het gezin


De maand voor de diagnose leukemie is Niek vanwege een reorganisatie bij KPN werkeloos geraakt. Deze hectische periode met bezoeken aan het ziekenhuis, de onzekerheid en zorg voor drie lieve zoons van 6, 8 en 9 jaar, maakten het niet realistisch om een baan in loondienst te vinden. Niek steunde Marjolein alle dagen, weken en maanden tijdens haar gevecht tegen deze vreselijke ziekte, want kanker heb je niet alleen! Niek was er altijd voor Marjolein en de jongens. Daarnaast probeert hij zijn eigen bedrijf op te starten naast de zorg voor Marjolein en hun drie zoons. Niek werkt aan de uitwerking en implementatie van zijn bedrijf: een deelplatform voor duurzaam delen van spullen. Het gezin heeft echter al 1,5 jaar geen regulier inkomen meer. Ook alle reserves zijn inmiddels aangesproken. Om Marjolein naar huis te kunnen laten komen moeten een aantal zaken worden aangepast:


  • Badkamer: een inloopdouche (i.p.v. een hoog bad) Hiervoor is € 7.500,- nodig. De gemeente draagt € 1.650,- bij.
  • Rollators, ook een voor boven, ca €600,-
  • Hoog/laag bed voor Marjolein met bijpassend bed voor Niek ernaast, inclusief matrassen, ca € 2.500,-
  • Toiletten aanpassen (verhogers), ca € 200,-
  • Diverse drempels en handgrepen, ca €500,-
  • Overkapping voor fietsen, aangezien de scootmobiel in de schuur moet, ca. € 400,-


Een traplift, rolstoel en scootmobiel wordt geleverd vanuit de gemeente. In totaal is er dus ca. € 10.000,- nodig om Marjolein haar zelfstandigheid terug te geven. 


Familie


Helaas is onze familie niet meer compleet. Onze pa is vorig jaar onverwacht overleden en twee jaar geleden overleed onze oudste zus Eveline(43) aan kanker. Wij wonen als familie niet naast de deur. Samen doen wij wat wij kunnen. Zo zorgen wij met zijn allen voor de kids, helpen in het huishouden en de zorg en begeleiding voor Marjolein in het ziekenhuis en thuis. Ook financieel springen wij waar mogelijk bij om dit dappere gezin te ondersteunen, maar ook onze middelen zijn niet onbeperkt …


Hulpvraag


Wie wil Marjolein en haar gezin steunen? Wij willen Marjolein laten herstellen. Ook Niek wil niets liever dan weer een normaal doorsnee gezin en zelf weer hard aan het werk gaan. De zorg voor zijn vrouw en kinderen is nu echter veel belangrijker de komende tijd, de verwachting is dat het minimaal een half jaar gaat duren voordat Niek weer fulltime kan werken. 


Gun hen deze nieuwe kans zonder financiële zorgen de komende maanden, zodat ze samen verder kunnen als een ‘normaal’ gezin en dat zij kunnen genieten van elkaar …


Bedankt voor uw steun en medeleven en eventuele hulp in welke vorm dan ook.


Erik Plomp, broer van Marjolein, Alphen aan den Rijn

[email protected]


€ 13.355 van € 10.000
133.6% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.