Kunst & cultuur   

Created by :

Veerle Van Raemdonck

Location:

Harare, Zimbabwe

Steun de lesgevers van Zimbabwe

Cloppas, Julius, Stephen en William kunnen dit jaar niet naar België komen om les te geven. Zonder deze inkomsten wordt het voor hen moeilijk in Zimbabwe, waar de overheid niets doet om kunstenaars tijdens deze Covid19 pandemie te helpen.

Steun de lesgevers van Zimbabwe


Sinds 2004, kunnen mensen naar hartenlust komen beeldhouwen bij Wereldbeeld. Iedere student-beeldhouwer wordt professioneel begeleid door echte Zimbabwaanse artiesten, die met hart en ziel de student proberen bij te staan om samen een prachtige en unieke creatie te maken. 


Onder normale omstandigheden komen de Zimbabwanen hun kennis aan de student-beeldhouwers overbrengen in Hamme (België). 2020 is echter geveld door Covid-19 en treft zowel België, als Zimbabwe. Helaas blijven de Belgische en Zimbabwaanse grenzen dicht en kunnen de leermeesters dit jaar niet worden ingevlogen vanuit Zimbabwe. Deze beeldhouwers zijn hierdoor een groot deel van hun jaarlijks inkomen kwijt . Ondertussen is Zimbabwe ook ernstig getroffen door de pandemie.


Met de opbrengsten die deze sympathieke Zimbabwaanse leermeesters in België verdienen en de dankbare fooien die graag aan hen worden gegeven door de deelnemers van de workshops, onderhouden zij hun gezin of dragen ze af aan de woning, investeren ze in materiaal om nieuwe beelden te maken,... Een groot deel wordt besteed aan de studiemogelijkheden van hun kinderen. Iedere ouder geeft graag zijn kind(eren) de kans(en) om te studeren en om op deze manier een prachtige toekomst op te bouwen.


Vanuit dit oogpunt ontstond het idee om de 4 Zimbabwaanse leermeesters die Wereldbeeld telt een hart onder de riem te steken. Graag willen we langs deze weg een deel van het geld inzamelen die de Zimbabwaanse artiesten anders kregen in normale omstandigheden. Zo hebben ook zij en hun familie een extra steuntje om deze bizarre omstandigheden te overwinnen. Het ingezamelde bedrag zal gelijkmatig over de 4 beeldhouwers (Cloppas, Julius, Stephen en William) worden verdeeld. Elk bedrag, klein of groot, is welkom.


Als je niet aan een workshop hebt deelgenomen, maar ooit een beeld kocht en liever deze kunstenaar steunt (dus één van de niet-lesgevers), dan kan je ook aan deze kunstenaar doneren. Het is voor deze beeldhouwer altijd fijn om een extraatje als waardering te mogen ontvangen. Je kan dit als opmerking toevoegen bij het gedoneerde bedrag. Indien er een probleem schuilt, dan kan je altijd contact opnemen via info@wereldbeeld.be.

Voorbeeld: als je een beeld kocht van de artiest genaamd ‘Tutani’ en je wil hem een donatie geven, dan typ je zijn naam ‘Tutani’ als extra mededeling bij de donatie. Op deze manier gaat je gedoneerde bedrag enkel naar ‘Tutani’ als extra zakcentje.


Wij danken jullie alvast voor jullie steun en bijdrage .


Stijn Tuteleers, initiatiefnemer en deelnemer workshops

Veerle Van Raemdonck, zaakvoerder Wereldbeeld

€ 4.535

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Lieve 2 months ago
€25
Eve 8 months ago
€15
Anonymous 8 months ago
€10
Anonymous 8 months ago
€125
Lieve 2 months ago
€25
Eve 8 months ago
€15
Anonymous 8 months ago
€10
Anonymous 8 months ago
€125