StartUp4Kids voor tieners in Nepal 2017

Geef jij kinderen in kindertehuizen in Nepal een kans op een betere toekomst?

Educatie

Created by :

StartUp4kids Foundation

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 1.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Voor dit project is er jaarlijks EUR 1.500 nodig. EUR 500 hebben we al ontvangen. Wie zorgen er voor de rest om dit project mogelijk te maken?

Waarom is er aanvullend onderwijs nodig in Nepal?

In Nepal wonen naar schatting 16.349 kinderen in 597 kinderhuizen. De kwaliteit van het onderwijs in Nepal is over het algemeen slecht en weeskinderen hebben vaak beperkt onderwijs gekregen. Hierdoor is een van de voornaamste problemen bij deze kinderen het gebrek aan financiële en sociale vaardigheden die nodig zijn om een onafhankelijk bestaan op te bouwen. StartUp4kids biedt daarom juist aan deze kinderen het sociale en financiële scholingsprogramma Aflateen om deze kinderen extra kansen te geven op een betere toekomst.

Wat willen wij bereiken?

Samen met onze partner, The Umbrella Foundation in Kathmandu, is StartUp4kids in 2016 gestart met het aanbieden van het Aflateen-lesprogramma. Sinds 2016 worden zeventig kinderen van 13 tot 18 jaar sociale en financiële vaardigheden bijgebracht. Dit zijn kinderen die in de kinderhuizen van Umbrella opgroeien of de kinderhuizen na hun eindexamen hebben verlaten en op eigen benen staan.

De toekomst

In 2017 willen we via onze partner hetzelfde aantal van zeventig kinderen bereiken. Daarnaast wordt samenwerking gezocht met een tweede partner om minimaal honderd extra kinderen te kunnen bereiken vanaf 2018. Vanaf dat jaar willen we ons bereik in Nepal jaarlijks verdubbelen. Dit betekent dat we vanaf 2020 circa 700 kinderen in kindertehuizen per jaar bereiken.

Het team in Nepal

Kinderen die geen plek hebben om thuis te noemen, worden opgevangen in de kindertehuizen van Umbrella. Naast deze opvang ontvangende kinderen medische zorg en besteed Umbrella veel aandacht aan opleiding. Samen met Umbrella gaan we deze kinderen extra sociale, persoonlijke en financiële vaardigheden bijbrengen.