StartUp! Tanzania

Help Tanzaniaanse jongeren bij starten van een micro-onderneming!

Maatschappij

Created by :

StartUp! Tanzania

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

StartUp! Tanzania
€ 5.115 of € 6.000
85.3% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Help kansarme jongeren in Tanzania door te investeren in hun eigen onderneming!

Vanaf 2 November 2016 zullen wij (Karsten Bakker, Pieter van Berckel, Willem Evers en Paul Klei) voor 3 maanden in Sengerema, Tanzania verblijven. Als studenten van de TU Delft zullen we met het project StartUp! Tanzania de NGO Young Entrepreneurs Programme (YEP) Tanzania gaan ondersteunen.

Dit programma is met behulp van stichting Sengerema opgericht om kansarme jongeren een duurzaam inkomen te geven. De jongeren zijn verantwoordelijk voor het gezinsinkomen en de levensomstandigheden van jongere broertjes en zusjes. De jongeren krijgen een intensief opleidings- en trainingsprogramma om zo een zelfvoorzienend bedrijfje te kunnen starten.

Dit heeft er ondertussen in geresulteerd dat een groot aantal jongeren een eigen businessplan heeft opgesteld. Ze staan dan ook in de startblokken om hun opleiding in de praktijk te kunnen brengen. Voor begeleiding bij de opstart van hun eigen bedrijf zijn er momenteel echter onvoldoende tijd en middelen. In dit gat zal StartUp! Tanzania springen.

Gedurende drie maanden zullen de studenten voortdurend met deze ondernemers in contact staan en ze intensief begeleiden. Hierbij hopen zij hun kennis in ondernemerschap en analytisch denkvermogen, aangeleerd door de Technische Universiteit Delft, op hen over te dragen. Dit is om de start-ups in de toekomst zo duurzaam mogelijk te maken.

Naast goede begeleiding is het enige wat deze jonge, enthousiaste groep nog van hun toekomstige onderneming weg houdt, het feit dat ze gewoonweg geen startkapitaal hebben om hun onderneming op te zetten.

Per startende micro-ondernemer is hiervoor minimaal 250 euro nodig. Met dit bedrag zijn de ondernemers in staat hun business op te starten. Naast het willen financieren van nieuwe ondernemingen zal StartUp! Tanzania ook huidige ondernemingen ondersteunen en de markt voor jonge ondernemers in Tanzania analyseren. Dit om de duurzaamheid van de bedrijfjes te bevorderen en terugkoppeling te kunnen geven aan het Young Entrepreneurs Program.

Help deze jongeren en hun familie door te investeren in hun eigen duurzame onderneming!

Kijk voor meer informatie op:

www.yeptanzania.org, www.sengerema.nl (ANBI-Status)

www.facebook.com/StartUpTanzania