Stage in Indonesië

Stage in Indonesië

Maatschappij

Created by :

Stage in Indonesië

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 35 of € 500
7% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

November 2008 ging ik voor het eerst terug naar Ambon (Maluku, Indonesië) samen met mijn moeder en oudste broer. Mijn landing op het eiland Ambon was voor mij meteen liefde op eerste gezicht. De groene bergen, blauwe zee en palmbomen voelden niet als een vreemde plek of iets exotisch, maar als thuis voor mij.

Na 16 jaar kon ik dan eindelijk mijn geboorteplek en haar inwoners ervaren, waar ik van jongs af aan alleen maar verhalen over hoorde. Voor het eerst ontmoette ik familie die ik alleen maar kende van foto's en filmpjes. Voor mij was het een eerste ontmoeting, maar voor hun was het een hereniging. Zij hebben mijn geboorte meegemaakt en twee maanden verzorgt voordat ik als baby, samen met mijn moeder en oudste broer naar Nederland gingen in 1992, waar mijn vader op ons wachtte.Na vier weken op Ambon vlogen we in december 2008 weer terug naar Nederland. Het was een ervaring die ik nooit meer zou vergeten en die ervaring heeft mijn verlangen en wil gecreëerd om terug naar Indonesië te gaan en daar te wonen. Sindsdien ben ik meerdere keren terug gegaan.

In 2009 ging ik samen met mijn broer twee maanden naar Indonesië nadat ik klaar was met mijn school examens. In datzelfde jaar ontmoette ik ook de liefde van mijn leven. Ik werd verliefd op een Saparuaanse schoonheid uit mijn geboortedorp Nania. Ondanks de afstand en lange periodes uit elkaar zijn wij al die jaren verliefd gebleven en 16 augustus 2016 hebben wij elkaar het ja woord gegeven in Ambon.

Momenteel woont zij nog Indonesië en ben ik hier in Nederland nog bezig met mijn Applicatie Ontwikkelaar opleiding aan het Rijn IJssel in Arnhem. Ik heb een groot passie gevonden in programmeren en ik focus mij voornamelijk op het ontwikkelen van web applicaties, maar wil me ook nog verdiepen in cyber security en het ontwikkelen van hybride mobiele applicaties. In de toekomst wil ik graag mijn passie voor programmeren delen.

Vanaf augustus 2017 tot en met februari 2018 ga ik stage lopen bij Bemi Energy Indonesia in Jakarta. Ik ben hier aangenomen als stagiair developer/ontwikkelaar. Het is denk ik wel duidelijk waarom ik graag stage in Indonesie wil lopen. Mijn toekomst heeft altijd in Indonesie gelegen.

Studenten die stage willen lopen in het buitenland krijgen een extra beurs. Echter geld dit alleen voor studenten die binnen de EU stage lopen. Om niet alles zelf te hoeven financieren heb ik besloten een crowdfunding campagne te starten en mijn verhaal te delen. Ik ga over mijn ervaring als stagiair in Indonesie schrijven op mijn blog en hopelijk kan ik hiermee andere studenten in Nederland inspireren om Indonesie als hun stage bestemming te kiezen of op zijn minst, het land te bezoeken. Daarnaast zal ik informatie geven over het proces wanneer je als student zelf stage wilt lopen in Indonesie.

Ik verblijf zes maanden in Indonesië en ik probeer via deze platform €500,- bij elkaar te brengen omdat ik geen recht heb op een extra buitenlandse beurs. Mijn studiefinanciering is genoeg om mij van mij levens onderhoud te voorzien maar laat weinig toe om ook wat van de omgeving te genieten. Ik hoop bijvoorbeeld ook om met kerst en oud en nieuw in Ambon te mogen zijn met familie. 

Bij voorbaat dank.