Stadsiconen

Lang leve de stadsiconen!

Kunst & cultuur

Created by :

Stadsiconen

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Wat Flipje is voor Tiel, de Eiffeltoren voor Parijs en het Amsterdammertje voor Amsterdam, is het Drostemannetje dat voor Haarlem. Wie zich de neoninstallatie op het dak van de oude Drostefabriek nog herinnert, die wist dat hij thuis was.

De 6 meter hoge neonreclame van de wereldberoemde ontwerper Cassandre is terug in Haarlem en wij willen het mannetje graag als prominente Haarlemmer weer blijvend in het stadsbeeld. Omdat het kan en omdat Haarlem een prachtig stadsicoon verdient waar iedereen trots op is. En ook om ons eraan te herinneren dat het Drostemannetje een van de oudste grote neonreclames ter wereld is.

Haarlem was en is een schrijversstad die met licht als vuur in de lucht schreef.
Om de juiste bestemming te kiezen voor het Drostemannetje is geld nodig om te kunnen voldoen aan de eisen van onze tijd, om hufterproof te zijn voor de komende decennia en om een grootstedelijke uitstraling te kunnen garanderen. We doelen op 60.000 euro om dit alles blijvend mogelijk te maken.

In een stad zonder iconen wil tenslotte niemand wonen!