St. Philomela

Klassieke muziek voor iedereen!

Kunst & cultuur

Created by :

St. Philomela

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Stichting Philomela wil, juist in deze moeilijke tijden, mensen die niet naar het theater kunnen gaan, een mooi, professioneel optreden aanbieden. Klassieke muziek kan de harten van mensen openen en hen met elkaar verbinden. Dat blijkt elke keer weer bij de optredens zelf. Er ontstaat een bijzondere sfeer die de mensen goed doet. Zowel voor plezier, als voor droevigere emoties, die ziekte of eenzaamheid met zich meebrengen, is er de ruimte:

‘Er is meegezongen, gelachen, maar ook stil geluisterd. Vol aandacht, een uur lang. Voor een groep bewoners die door hun ziekte niet makkelijk lang de aandacht houden en onrustig worden, is dat het grootste compliment dat je als artiesten kan krijgen!’.

Namens verpleeghuis Beth Shalom, Fiona van Lingen, hoofd welzijn en vrijwilligers

Ook maakt Philomela procucties voor concertzalen en theaters:

Recensent Curt Simons van Het Parool:

 “Merel Huizinga wist wel raad met de liefdesteksten van de volgens velen grootste Russische dichter. Ook als je geen Russisch verstond, voelde je de passie.”

En voor scholieren:“Wat hebben de leerlingen het leuk gevonden.… 90% van de kinderen (11 en 12 jaar oud) hebben nog nooit iemand zo'n hoge toon horen zingen... Dat jullie ook helemaal in prachtige glitterjurken opkwamen was top... Ze waren erg onder de indruk toen ze terugkwamen op school. Het zijn in de regel beweeglijke, pragmatische leerlingen die erg makkelijk ''spontaan'' hun mening kunnen geven. Het feit dat deze jonge kinderen in aanraking komen met dit soort muziek is geweldig... Een geweldig initiatief van jullie voor deze Amsterdamse jongeren.…. ”. Sweder Bosch Directielid Hubertus Vakschool ROC van AmsterdamStichting Philomela zoekt vrienden om deze concertseries mede mogelijk te maken.