St. Beter In je Vel

Op te richten (en te ontwikkelen) Stichting ter bevordering van het welzijn van mensen met lage inkomens dmv het aanbieden van laagdrempelige en (ook voor hen) betaalbare therapie of coaching om gelukkiger te worden, beter te kunnen functioneren en in hun kracht bij te dragen aan de samenleving.

Gezondheidszorg

Created by :

Nienke Beukers

Location:

Amsterdam, Nederland

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Geef minima Maximaal Geluk!

Leven van een minimum inkomen maakt je leven complexer en baart veel zorgen. Emotionele problemen en andere psychische obstakels zijn dan nog moeilijker te overwinnen, al was het alleen maar omdat persoonlijke en goed passende GGZ hulpverlening vaak onbereikbaar en onbetaalbaar is. Aangezien er veel goede therapeuten zijn die (wegens massale bezuinigingen in de GGZ) in hetzelfde financiële schuitje zitten, omdat zij door teveel regels en obstakels geen cliënten kunnen vinden, willen we beide partijen matchen en helpen door middel van subsidies aan te vragen en donaties te werven. Zo komen twee bevolkingsgroepen in hun kracht te staan: minima worden zelfverzekerder en gelukkiger, kunnen (werkend) beter hun steentje bijdragen in de samenleving EN therapeuten kunnen hun geliefde vak weer uitoefenen, rondkomen en ook gelukkig zijn! Wij hebben een uitgebreid netwerk van Vaktherapeuten*, Psychologen, Coaches en andere Professionele Hulpverleners door heel Nederland die allemaal direct, binnen een week met individuele cliënten en groepen van diverse leeftijden en uiteenlopende problematieken aan de slag kunnen. Doneert u gul zodat we zo snel mogelijk de Stichting kunnen oprichten, verdere fondsen kunnen aanvragen en onze Therapeuten en Coaches met de eerste groepen en individuele cliënten kunnen starten! Wie doneert de eerste € 300,- . Daarmee kunnen we de Stichting oprichten en eerste fondsen aanvragen! Alles wat meer binnenkomt bespoedigt ons goede doel: Therapie en Coaching starten voor mensen met een minimum inkomen (en voor wie van hen afhankelijk is; zoals hun kinderen). *Vaktherapeuten (voorheen Creatief Therapeuten) zijn: Beeldend Therapeuten, Muziektherapeuten, Danstherapeuten, Dramatherapeuten en Psychomotorisch Therapeuten, verenigd in de FVB: Federatie Vaktherapeutische Beroepen. Zij worden vergoed door een aantal zorgverzekeraars in het aanvullend pakket. Dat maakt het onbetaalbaar voor minima daar ze extra premie moeten betalen en 25-50 euro per sessie zelf moeten bijleggen.