Helpt U Ambroscience, helpen wij de Bijen

Zoals bekend is de wereldwijde sterfte van de honingbijen een probleem dat iedereen aangaat. De bijensterfte geldt als onbegrepen en ongrijpbaar. Iedereen die de krant leest weet dat voor zowel voedselvoorziening als de natuur, aanwezigheid van honingbijen van levensbelang is. Dat vereist dus grondig onderzoek.

Natuur & milieu

Created by :

Stichting Ambroscience

Location:

Groningen, Nederland

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

AmbroScience en de bijensterfte


Zoals bekend is de wereldwijde sterfte van de honingbijen een probleem dat iedereen aangaat. De bijensterfte geldt als onbegrepen en ongrijpbaar. Iedereen die de krant leest weet dat voor zowel voedselvoorziening als de natuur, aanwezigheid van honingbijen — letterlijk — van levensbelang is. Dat vereist dus grondig onderzoek. De afgelopen jaren is door onze onderzoekers hierin aanzienlijke vooruitgang geboekt. Verder onderzoek is echter dringend noodzakelijk en kost v´e´el geld. Daarom is stichting AmbroScience in het leven geroepen om doelgericht onderzoek te kunnen doen naar oorzaken van en remedies tegen de bijensterfte. 


Het onderzoek


Onderzoek is het betreden van terra incognita. Niemand kan voorspellen wat we tegenkomen. AmbroScience ontwikkelt bijenrassen, imkermethoden en andere technieken om de bijensterfte tegen te gaan. Hier komen tal van technieken en wetenschappen samen en AmbroScience probeert deze multidisciplinaire benadering te stimuleren. Er moet echter nog een hoop gebeuren! 


De onderzoekers


AmbroScience heeft een tweetal ervaren onderzoekers die tevens al decennia lang imker zijn. Zij verrichten op professionele wijze onderzoek en dragen de wetenschappelijke idee¨en aan. Al met al zijn er meerdere resultaten geboekt in de strijd tegen de bijensterfte. AmbroScience wil dat werk door laten gaan en ondersteunt de onderzoekers, maar kan dat niet alleen.


Doet U mee?


AmbroScience probeert met donateurs, giften, schenkingen en crowd funding de middelen te verkrijgen die voor het onderzoek naar de bijensterfte dringend noodzakelijk zijn. Wilt U ons helpen? Graag! De stichting heeft zich aangemeld voor de ANBI-status, hetgeen betekent dat onder bepaalde omstandigheden Uw bijdragen fiscaal aftrekbaar zijn. Over de mogelijkheden informeren wij U graag. 


De gegevens op een rij


E: info@ambroscience.org

T: +31(0)682078016

W: www.ambroscience.org (in voorbereiding)

B: NL68 TRIO 0379 2625 09

F: www.facebook.com/AmbroScience

KvK: 01126403