Sport en spel voor mensen met een chronische aandoening

Sport en spel voor mensen met een chronische aandoening

Maatschappij

Created by :

Health Preventie Nederland

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 1 of € 40.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Health Preventie Nederland biedt sport en bewegen aan groepen en mensen met chronische aandoeningen bijvoorbeeld NAH (niet aangeboren hersenletsel), Alzheimer, visueel gehandicapt, Obese etc. Wij kunnen op locatie komen maar kunnen ook op onze locatie ontvangen.

Health Preventie Nederland is er ook voor ouderen die problemen ondervinden in de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Hierbij kunt u denken aan het niet meer zelfstandig een huishouden kunnen voeren en hulp in huis nodig heeft. Na een gerichte training kan men vaak weer zelfstandig taken uitvoeren die vallen onder de ADL.

Financieel hebben de mensen met een chronische aandoening vaak niet breed en verkeren zij in financieële moeilijkheden denk hierbij aan het verlies van hun baan door bv een ongeluk met hersenletsel, of mensen die morbide obesitas hebben en door hun gezondheid niet in staat zijn om normaal op de arbeidsmarkt te kunnen functioneren want niet iedereen met obesitas is daar eigen schuld aan!!

De kern waar het om draait is dat mensen met chronische aandoeningen vaak een lage marge in hun portemonee hebben en graag willen bewegen voor hun gezondheid maar dat er vaak het geld niet voor is.

Health Preventie nederland maakt zich hard voor deze groep en probeert middels donaties de kosten laag te houden voor de mensen. Wij zijn bezig om sponsors te vinden voor sportkleding denk hierbij bv aan 4 cheques van 15 euro waarvan er 1 cheque per kwartaal ingeleverd kan worden. Van uw donaties worden beweeg en spelmaterialen aangeschaft en maakt u het mogelijk om de kosten voor deelname van deze groep mogelijk te maken.

De deelnemers betalen een jaarlijkse bijdrage van euro 37,50 en dit basis abonnement verdienen zij terug door middel van de sponsor cheque en verdienen hier ook nog een op. Daarnaast betalen zij voor deelname aan een les of beweeg/spel activiteit maar euro 2,50

We zijn ook in overleg met samenwerkingspartijen om het voor deze mensen mogelijk te maken verschillende activiteiten en op meerdere locaties terecht te kunnen met 1 basislidmaatschap.

Alle donaties zijn welkom. Onze website gaat 1 deze dagen online. grote donateurs en sponsors kunnen hier een vermelding met link krijgen.

Wij starten in de haag en willen dit uitbreiden maar we moeten ergens starten. Ook ruimte aanbod is welkom.

U kunt altijd uw vragen stellen.

Met vriendelijke groet,

Health Preventie Nederland

Directie L.A Schramade