SOS Dolfijn

Hét expertise- en opvangcentrum voor walvisachtigen in de Noordzee. Rescue, Research and Conservation

Dieren

Created by :

SOS Dolfijn

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Stichting SOS Dolfijn: het centrum voor walvissen in de NoordzeeLangs de Nederlandse kust spoelt soms een levende walvisachtige aan. Meestal gaat het om een bruinvis, één van de kleinste tandwalvissen, maar soms ook om een dolfijn of grote walvis. Stichting SOS Dolfijn biedt hulp aan deze dieren in nood! In elke situatie wordt gekeken hoe een dier het best geholpen kan worden. Om bruinvissen en dolfijnen te kunnen redden beschikt SOS Dolfijn over een specialistisch opvangcentrum en een speciale dolfijnambulance. 

Vele vrijwilligers van SOS Dolfijn staan dag en nacht klaar om zieke en gewonde dieren te verzorgen in de opvangbassins. De gezondheid van de dieren wordt nauwlettend gevolgd. Door middel van onderzoeken wordt de juiste behandelmethode bepaald. De herstelperiode is een intensief proces. Wanneer een patiënt helemaal is opgeknapt volgt de terugkeer naar zee. De afgelopen jaren hebben tientallen bruinvissen die ten dode waren opgeschreven zo een tweede kans gekregen!
Bruinvissen, dolfijnen en walvissen worden ernstig bedreigd door bijvoorbeeld vervuiling, geluidsverstoring en bijvangst in netten. Samen met wetenschappelijke organisaties en andere partners zet SOS Dolfijn zich in voor walvisachtigen in de Noordzee. Door middel van onderzoek komt de stichting steeds meer te weten, vooral over de bruinvis. Deze kennis wordt gebruikt om de bruinvis beter te kunnen beschermen. Ook vindt SOS Dolfijn het belangrijk dat iedereen in Nederland weet dat deze fantastische dieren in de eigen Noordzee leven en dat ze bedreigd worden. Daarom besteedt de stichting veel tijd aan educatieve projecten en voorlichting.