Sophron Runs for Burma's Children

4 november ren ik de NY marathon voor Burma's Children en Human Rights Watch. Steun jij mij om op te staan voor de verschrikkelijke Rohingya crisis? Alvast dank!

Mensenrechten

Created by :

Sophron Vermeij

Location:

Amsterdam, Nederland

€ 607 of € 2.000
30.4% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Sophron runs for Rohingya

4 november is het dan zover! Al een aantal jaar loop ik eens in de zoveel tijd een halve marathon om maar een stok achter de deur te hebben om te gaan rennen. Steeds weer, op het moment dat je over de finish gaat bij een loopwedstrijd, zit er een stemmetje in je hoofd dat ik 1x in mijn leven die hele marathon moet gaan lopen. En hoe gaaf is deze kans! ​Een kans waarbij ik het juist niet alleen voor mijzelf doe, maar ook een waarbij ik de wereld een stukje beter kan maken. De Rohingya verkeren in een diepe, diepe crisis. Sinds vorig jaar augustus zijn meer dan 700.000, waarvan 60% kind, gevlucht naar Bangladesh om te ontkomen aan de gewelddadige aanvallen van de Birmese regering. Hier leven de vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden in overvolle, onhygiënische, eigenhandig opgezette kampen. Veel jonge kinderen zijn ernstig ondervoed, basiszorg voor moeders en baby's ontbreekt en steun voor traumaverwerking is hard nodig. Daarnaast zijn veel kinderen slachtoffer geworden van mensensmokkel en seksueel geweld. Human Rights Watch doet onderzoek naar de crisis in Birma en neemt ook concrete acties tegen de verschrikkelike omstandigheden. Geef mij een duwtje in de rug door de te doneren en hiermee de Rohingya te steunen! Alvast bedankt.