Sophie runs 4 Burma's children

Support Burma's children! Met de stichting Run for Human Rights Watch zet ik mij in voor de Rohingya crisis, met de nadruk op alle kinderen in Myanmar en Bangladesh die hier onder lijden.

Kinderwelzijn

Created by :

Sophie van Hoof

Location:

New York City, Verenigde Staten

€ 390 of € 2.000
19.5% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Run for Human Rights Watch

Lieve vrienden! 


Op 4 november 2018 moet het gaan gebeuren! Dan ren ik samen met 38 andere runners de NY marathon voor de stichting Humans Rights Watch! Dit jaar runnen wij 'for Birma's Children'.


Een paar jaar geleden ben ik tijdens een fietstocht waarin wij aandacht vroegen voor vrouwenrechten door Birma gefietst. Tijdens deze reis heb ik gesproken met mensenrechtenactiviste Wai Wai Nu. Haar ervaringen in het leven hebben diepe indruk op mij gemaakt. Zo heeft zij als jongere 7 jaar vastgezeten in de gevangenis omdat haar vader een politieke functie vervulde. Wai Wai Nu is o.a. de oprichtster van de Women's Peace Network Arakan, een organisatie die als doel heeft om een beter begrip te krijgen van de Rohingya and Rakhine mensen die in West-Birma leven. Zij stelt zich ten doel om een generatieverandering te creëren in haar land, waardoor kinderen in Myanmar en Bangladesh niet hetzelfde zullen meemaken als zij. Zij vecht voor de mensenrechten in haar land.


Ik ben geïnspireerd geraakt door haar verhaal en wil mij graag inzetten voor Birma's Children door op 4 november de NYC marathon te gaan lopen.