Ondernemerschap   

Aangemaakt door :

Soliscura

Locatie:

Utrecht, Nederland

Omdat ik zelf weet wat winterdepressie inhoudt en graag datgene wat ik heb geleerd en heb gemist in mijn zoektocht wil delen, ga ik een website opzetten die compleet gericht is op het probleem winterdepressie (en winterdip) om mensen die hiermee kampen ondersteuning te bieden. Ongeveer 1 op de 3 mensen in Nederland heeft wel eens last van een winterdip. Daarvan hebben 450.000 mensen elk jaar last van een serieuze seizoensgebonden depressie, met symptomen als (extreme) vermoeidheid, somberheid, veel behoefte aan slaap en verminderde concentratie. Sommige mensen hebben hier veel last van en het heeft een grote impact op hun leven. Ook de maatschappij ondervindt er gevolgen van; 1% van de Nederlandse bevolking raakt door winterdepressie arbeidsongeschikt in de winter. Toch heerst er nog steeds onbegrip en weten mensen niet altijd wat ze met hun klachten aan moeten. Daarom is het belangrijk dat er meer informatie en ondersteuning komt en ga ik een website opzetten met o.a. informatie, een community, (persoonlijke) adviezen en verkoop van lichttherapielampen en voedingssupplementen.


Mijn verhaal

Sinds mijn puberteit heb ik al last van winterdepressies, die met de jaren erger zijn geworden. Deze depressies hebben veel grip op mijn leven. Zo ben ik in de winter regelmatig te moe voor werk, zijn mijn sociale contacten minimaal en doe ik geen teamsport omdat ik in de winter uitval. Ook op mijn relaties heeft het invloed. Op de ergste momenten ben ik zo moe dat ik helemaal niks meer kan, het kleinste ding wat ik moet doen kost dan zoveel moeite dat ik in huilen uitbarst. Gelukkig heb ik over de jaren middelen gevonden die mij helpen de winter beter door te komen, zoals antidepressiva, lichttherapie en vakanties naar de zon. Wat het allerbeste werkt voor mij is om in het buitenland in de zon te zijn. Als er genoeg licht in mijn ogen valt heb ik totaal geen last van klachten. Mijn droom is dan ook om naar Spanje te verhuizen over een jaar of 5 om nooit meer last van de winterdepressies te hebben. Het zou me heerlijk lijken om mijn leven weer in te kunnen richten zoals ik graag zou willen. Bovendien houd ik van de natuur en cultuur in Spanje en voel ik me daar echt thuis.


Daarnaast wil ik graag andere mensen ondersteunen die last van dezelfde problemen hebben. Ik heb altijd al een passie gehad om mensen te helpen en vanuit mijn eigen ervaring weet ik waar behoefte aan is. Mijn plan voor Spanje is dan ook om mensen een verblijf in de zon aan te gaan bieden, met daarnaast natuurcoaching sessies om te kijken hoe ze bepaalde dingen in hun leven zouden kunnen aanpassen. Ook in Nederland wil ik handvaten aanbieden om mensen te helpen winters beter door te komen, vandaar dat ik een website opzet. Tegelijkertijd kan ik mezelf ermee vooruit helpen. Door online een bedrijf te hebben kan ik de komende jaren al enkele van de zwaarste wintermaanden in Spanje zitten en vanuit daar inkomen genereren, zodat ik ook in de winters genoeg kan verdienen. Daarmee kan ik dan sparen om mijn uiteindelijke plan in Spanje waar te gaan maken.


Mijn plan

Ik wil mijn bedrijf Soliscura richten op het ondersteunen van anderen met een winterdepressie of winterdip, daar waar ik steun heb gemist. Daarvoor ga ik een website opzetten die compleet gericht is op het probleem winterdepressie/winterdip om mensen ondersteuning te bieden in de moeilijke tijd van winter.


Op deze website zal veel informatie over winterdepressie te vinden zijn en belangrijk nieuws en onderzoeken hierover. Ik ga een community opbouwen, waar mensen hun ervaringen uit kunnen wisselen. Ook kunnen mensen hier aan elkaar gekoppeld worden als wandelmaatje. Het is heel belangrijk om buiten in beweging te komen, maar de motivatie is vaak lastig te vinden, daarom is het mooi als mensen met hetzelfde probleem elkaar kunnen motiveren. Ook ga ik lichttherapie lampen aanbieden, bij 70% van de mensen verlicht dat de klachten. Er wordt niet altijd duidelijke informatie gegeven hoe het precies gebruikt moet worden, hier wil ik een hele duidelijke handleiding bij leveren. Ik ga ook voedingssupplementen van goede kwaliteit verkopen die speciaal in de winter goed kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld vitamine D, 5-HTP of supplementen die energie versterken. Er komen op de website algemene adviezen wat voor gewoontes helpend kunnen zijn in de winter. Ik wil mensen ook van persoonlijke adviezen voorzien als zij hierom vragen, die kan ik geven door mijn eigen ruime ervaring en alles wat ik erover onderzocht heb.


Waar heb ik geld voor nodig?

Ik heb al een eigen bedrijfje, genaamd Soliscura. Solis in het Latijn betekent ‘zon’, en cura betekent ‘zorg’. Ik heb al veel informatie verzameld en ben bezig met een website bouwen; www.soliscura.nl. Doordat ik in de winter niet altijd kan werken kan ik weinig sparen en heb ik geen startbedrag om in het bedrijf te kunnen investeren. Ik heb geld nodig voor hosting van de website, bepaalde functies voor de website inbouwen, en het meeste voor investeren in lichttherapielampen en voedingssupplementen. Deze investeringen zijn nodig om de website eind augustus 2021 te kunnen lanceren, vlak voor de eerste symptomen van winterdepressie bij mensen beginnen. Het bouwen van de website zal ik in mijn vrije tijd doen, ik blijf in de zomer doorwerken in mijn huidige werk als verpleegkundige.


Ik zou heel dankbaar zijn als je mij op weg wil helpen met een bedrag zodat er meer ondersteuning kan komen voor mensen met winterdepressie, en ik ook zelf kan toewerken naar mijn droom.

Vrije donaties zijn welkom, maar ik kan ook wat tegenprestaties bieden voor mensen met winterdepressie/dip als de site er is:

Bij een donatie van €10,- of meer krijg je 20% korting op de eerste aankoop van de website.

Bij een donatie van €25,- of meer mag je gratis lid worden van de community.

Bij een donatie van €50,- of meer krijg je aan de hand van een vragenlijst een gratis persoonlijk advies over de mail.

Bij een donatie van €100,- of meer krijg je een uitgebreid gratis consult met persoonlijk advies via de telefoon/beeldbellen.

Bij een donatie van €200,- of meer krijg je een gratis sessie natuurcoaching (als het qua reisafstand past).


€ 1.629 van € 10.000
16.3% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.