Snowfever 2018

Snowfever 2018

Maatschappij

Created by :

Snowfever 2018

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Snowfever 2018
€ 2.505 of € 5.000
50.1% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Van 19 januari 2018 t/m 28 januari 2018 willen wij weer vanuit vier dagbesteding locaties en een woonlocatie een wintersportreis organiseren voor 30 mensen met een lichamelijke beperking en/of Niet Aangeboren Hersenletsel.

Wij bieden deze wintersportreis aan omdat deze doelgroep door een breuk in hun levenslijn (denkt u dan bijv. aan een ongeluk, hersenbloeding, hersentumor, progressieve spierziekte) niet meer de mogelijkheid heeft om zonder professionele begeleiding een wintersportvakantie te kunnen ondernemen zoals ze zouden willen. Dit komt o.a. doordat de meeste cliënten beperkt zijn in het nemen van initiatieven, specialistische zorg nodig hebben en het voor verwanten vaak te zwaar is om dit te realiseren.

In tegenstelling tot reisorganisaties is het voor deze doelgroep van belang dat er vertrouwde begeleiding mee gaat. Wij willen deze doelgroep laten ervaren dat er ondanks hun beperking wel degelijk een mogelijkheid is om met een aanpassing te kunnen gaan wintersporten.

 Cliënten die mee gaan betalen een eigen bijdrage. Wij willen deze bijdrage zo laag mogelijk houden omdat de financiële middelen meestal niet aanwezig zijn.


 Er gaan 28 begeleiders, vrijwilligers/studenten mee om o.a.:

- Cliënten 1 op 1 begeleiding te kunnen bieden 

- Op maat persoonlijke verzorging te kunnen bieden

- Ondersteunen bij activiteiten in de sneeuw zoals, het verplaatsen

van de rolstoel en de activiteiten die we dagelijks aanbieden.