Simone van der Steeg

Simone van der Steeg

Maatschappij

Created by :

Simone van der Steeg

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Waarom ga ik de Marathon rennen?

Rennen doe ik graag, het is voor mij een uurtje ontspanning, je hoofd legen en lekker buiten uitwaaien. 
Maar met nadruk op een uurtje. Om te zeggen dat ik altijd al de ambitie had om een marathon te rennen zou gelogen zijn.

Dan komt Run for Human Rights Watch op je pad. Om de week een uurtje wordt 3 x per week rennen inclusief lange duurloop. 
Termen als Z2-tempo, anaerobe zone en chi-running komen dagelijks voorbij en er zijn zelfs compressie sokken aangeschaft (lees: steunkousen).
Serious business, want hoewel dit een waanzinnig leuk avontuur is, doe ik dit niet alleen voor de lol.

Dagelijks stappen er moeders en vaders met hun gezin in gammele rubber bootjes om de Middellandse Zee over te steken. Het feit dat je je eigen gezin dit gevaar aandoet, geeft mij kippenvel als je bedenkt wat de situatie wel niet moet zijn waarvan zij wegvluchten. Human Rights Watch zet zich in voor de rechten van vluchtelingen.

Rennen zet de dingen in perspectief. Ultramarathon athleet Dean Karnazes zei het volgende: "At the starting line of a marathon, regardless of the language you speak, the God you worship or the color of your skin, we all stand as equal."

We zijn allen gelijk, maar niet op dit moment, niet in deze situatie rondom de Middellandsee Zee.
Ik ren zodat de jongens en meisjes, vaders en moeders, opa's en oma's die nu wonen in de tentenkampen, levend van dag tot dag in afwachting van politieke besluiten, een kans krijgen om een thuis op te bouwen. Dus mocht je nog een goed doel willen steunen dit jaar dan hoop ik dat je voor HRW kiest. Help hen zo met het realiseren van een betere en rechtvaardigere toekomst!