SchoonSchip

SchoonSchip - Zwerfafval is een probleem, óók in Groningen! Help mee en maak SchoonSchip.

Kunst & cultuur

Created by :

SchoonSchip

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Zwerfafval is een probleem! Door SchoonSchip help je mee hier in Groningen iets aan te doen. Het is de droom van Schoonschip om een schoon Groningen te creëren. Dit willen we bereiken door mensen bewust te maken van de mogelijke gevolgen van het weggooigedrag en zwerfafval. En dat afval niet bestaat; als je het maar goed scheidt en het niet op de grond gooit. Bijna alles kun je hergebruiken.

Tussen de 4Mijl en WinterWelvaart doen we dit door middel van educatieve en kunst-projecten. Tijdens de 4Mijl worden de plastic flesjes ingezameld. Van deze flesjes maken kinderen samen met Maria Koijck een drijvend lichtkunstobject wat te zien zal zijn tijdens WinterWelvaart. Tijdens WinterWelvaart zijn er ook 'afvaljagers' die worden ingezet in de strijd tegen het afval.

Daarnaast vinden er kindercolleges plaats op 8, 15, 22 en 29 oktober. Deze colleges worden gegeven door studenten van de Rijkuniversiteit Groningen. In deze colleges staat het volgende thema centraal: "Plastic; van probleem tot oplossing".

Om het project te realiseren hebben we minimaal € 10.000,- nodig. Met dit geld verzamelen we onder andere de plastic flesjes tijdens de 4Mijl in, maar organiseren we ook de kindercolleges. Daarnaast besteden we dit geld aan de campagne van SchoonSchip tijdens WinterWelvaart én het drijvende lichtkunstobject waar daar te zien zal zijn.


SchoonSchip is een initiatief van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groningen Schoon dankzij mij (Stadsbeheer Gemeente Groningen), WinterWelVaart, Green Office Rijksuniversiteit Groningen en kunstenares Maria Koijck.