Scholing eiland Kpala Ghana

Op een afgelegen eiland in het Volta meer in Ghana staat inmiddels 20 jaar een school. De school is aan een opknapbeurt toe, zowel het gebouw als het meubilair. Niet iedereen kan visser worden. Kinderen zullen dus moeten worden opgeleid, willen ze later in een inkomen kunnen voorzien. Helpt u mee?

Educatie

Created by :

Erik Versluis

Location:

, Ghana

€ 425 of € 1.500
28.3% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

We zijn met de zomervakantie op werkvakantie geweest in Ghana. We hebben toen ook 1 van de eilanden in het Volta meer bezocht. Een soort burgemeester van het eiland was onze gids. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid heel serieus. Hij wil graag een goede toekomst voor de eilandbewoners. Hij heeft onder ander de basisschool opgezet die je op de foto ziet. Dat is inmiddels 20 jaar geleden. De 2 schoolgebouwen moeten worden opgeknapt, zodat de kinderen veilig naar school kunnen. Ook is het schoolmeubilair deels aan vervanging toe. Hier is totaal 1500 euro voor nodig. Ik draag er zorg voor dat het geld via een lokale NGO waar we mee hebben gewerkt bij de burgemeester terecht komt. De lokale NGO doet ook gezondheidsprojecten op de eilanden. Er is dus al langere tijd sprake van samenwerking. Helpt u mee, zodat deze kinderen naar school kunnen?


Dank,


Erik Versluis