Run for Burma's Children - Anne van Geen

Ik ren de marathon voor de Rohingya kinderen in Birma, dragen jullie ook een steentje bij? Heel veel dank!

Mensenrechten

Created by :

Anne van Geen

Location:

Amsterdam, Nederland

€ 1.245 of € 2.000
62.3% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

De marathon van New York is een geweldige ervaring waar elke hardloper enthousiast van wordt. Run for Human Rights Watch neemt voor mij daar een bijzondere positie in; een organisatie die zich ieder jaar met een groep gemotiveerde en betrokken jonge mensen inzet voor uiteenlopende projecten van maatschappelijke relevantie. Niet alleen een hele grote uitdaging maar ook een mogelijkheid om jullie aandacht te vragen voor de Rohingya-crisis in Birma.

 

De Rohingya, een grotendeels islamitische etnische minderheid in Birma, wordt wel de ‘meest vervolgde minderheid ter wereld’ genoemd. Sinds augustus vorig jaar zijn meer dan 700.000 Rohingya’s, waarvan zestig procent kind, naar Bangladesh gevlucht om te ontsnappen aan de gewelddadige aanvallen van de Birmese regering. Hier leven de vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden in overvolle, onhygiënische, eigenhandig opgezette kampen. Veel jonge kinderen zijn ernstig ondervoed, basiszorg voor moeders en baby's ontbreekt en steun voor traumaverwerking is hard nodig. Daarnaast zijn veel kinderen slachtoffer geworden van mensensmokkel en seksueel geweld. Dit zijn herinneringen die een kind nooit met zich zou moeten meedragen.

 

Ik ren de marathon voor de Rohingya kinderen in Birma, dragen jullie ook een steentje bij? Heel veel dank!