Gezondheidszorg   

Created by :

Rotary Den Haag Zuid

Location:

The Hague, Netherlands

Help Rotary Den Haag Zuid bij te dragen aan de End Polio Now campagne

Sinds 2014 hebben Rotary Clubs ruim 35.000 doosjes tulpen aan de man gebracht.  Dat resulteerde in maar liefst ruim EUR 1 miljoen voor de bestrijding van polio. Genoeg om 11 miljoen kinderen te vaccineren. Rotary Den Haag Zuid wil in 2018 weer een flinke bijdrage leveren en daarom is de 'End Polio Now' tulpen actie nu weer gestart. Tot en met 31 oktober geldt dat voor elke EUR 15 die u doneert:

1) Bijna EUR 10 bestemd is voor het goede doel. Een bedrag dat de Bill en Melinda Gates foundation verdrievoudigt tot bijna EUR 30!

2) Gaan de tulpenbollen bij basisschool 't Palet en verpleeghuis NEBO in de grond! (of bij collega scholen van Lucas onderwijs)

De grootse donateur krijgt een mooie tulpenfoto cadeau van minimaal 460 x 460 mm (acrylaat en aluminium)


Polio (Poliomyelitis), dat ook wel kinderverlamming wordt genoemd, is een virusziekte die een ontsteking in de grijze stof van het ruggenmerg veroorzaakt. Polio is een sluipende ziekte die bij 95% van de gevallen geen symptomen vertoont maar wel verspreidt wordt. Onder andere door slechte hygiëne wordt het virus op andere mensen overgebracht. Bij de ongelukkige 1% van de besmette gevallen treden er spierverlammingen op. Dit is vooral bij het poliovirus type 1. Zodra het virus in de chronische fase terecht komt zijn de verlammingen ongeneeslijk met blijvende spierzwakte tot gevolg. Groeiende kinderen krijgen ook misvormingen omdat aangedane ledematen zich niet meer normaal kunnen ontwikkelen of worden kromgetrokken door nog wel functionerende spieren. Wanneer de ademhalingsspieren verlamd raken leidt polio tot de dood. Naarmate men ouder is op het moment van besmetting stijgt de kans op dergelijke afloop. Door preventieve vaccinatie en goede hygiëne kan polio en besmetting worden voorkomen. Sinds 1988 (de start van de campagne van de Wereldgezondheidsorganisatie) is het aantal polio incidenten al met 99% gedaald. Ondanks dat er nog 1% te gaan is kunnen oorlogen of conflicten de vaccinatie tegen polio belemmeren. We zijn "this close" om polio voor altijd uit te roeien. Helpt u mee?


Op deze link kunt u alles vinden over de strijd tegen polio: www.polioeradication.org

Op deze link kunt u alles vinden over de basis school 'T Palet in Den Haag: www.paletnet.nl

Op deze link kunt u alles vinden over de verpleeghuis NEBO: www.hethuisnebo.nl

Op deze link kunt u alles vinden over de fotograaf die een tulpenfoto beschikbaar stelt: www.joaoprates.nlDe 'End Polio Now' tulpen actie is gestart. Voor elke EUR 15 die u doneert: 1) Is ca. EUR 10 bestemd voor het goede doel. Een bedrag waar de Bill en Melinda Gates foundation EUR 30 van maakt! 2) Gaan de bollen bij basisschool 't Palet en verpleeghuis NEBO in de grond! De grootse donateur krijgt een tulpenfoto cadeau!
€ 362 of € 1.000
36.2% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Boudewijn 3 years ago
€25
w.a.m 3 years ago
€25
Mamo 3 years ago
€20
Maarten 3 years ago
€25
Boudewijn 3 years ago
€25
w.a.m 3 years ago
€25
Mamo 3 years ago
€20
Maarten 3 years ago
€25