Created by :

Rood voor altijd

Location:

Haarlem, Nederland

Connected to:

Minke voor Rood

River voor Rood

Motivation

River (8) haar beste vriend overleed 03-02-2018 plots aan de gevolgen van de ziekte van Lyme. Nu maakt zij zich hard, samen met de vriendengroep, om andere, die gebeten worden door een teek, wel de kans te geven om getest te worden op Lyme. Voor meer informatie; www.roodvooraltijd.nl

Ook wij proberen geld in te zamelen voor ROOD VOOR ALTIJD, zodat iemand anders voor ons verhaal behoedt wordt, en een ander klein meisje misschien wel langer van haar beste vriend mag genieten..

Op 30 september, tijdens de Halve van Haarlem, organiseren de vrienden en familie van Rood een sponsorloop, om geld op te halen voor ROOD VOOR ALTIJD om dit op Rood zijn verjaardag te schenken aan VICTORY.

River rent ook met de kinderloop 1,5 km mee!


Wil jij ook meedoen, meerennen of gewoon een cool shirt?

Kijk dan voor meer informatie op

www.roodvooraltijd.nl


River is onze dochter,

River is een bijzonder meisje van 8 jaar oud,

Haar beste vriend was 'Rood', 31 jaar.

Rood was een van onze beste vrienden.

Rood was al lange tijd 'ziek', eigenlijk al zolang wij hem kenden, hij is ooit zonder dat te weten gebeten door een teek, en heeft daardoor de ziekte van Lyme opgelopen.

Doordat er geen juiste diagnose op tijd is gesteld, is hij door de gevolgen hiervan -plots- op 31 jarige leeftijd overleden. 


Onze dochter River lag te slapen, toen wij op 2 februari een telefoontje kregen en in volle paniek met 180 over de weg scheurden naar het ziekenhuis om afscheid te nemen.

En dan sta je daar, aan het bed van iemand die net 31 is, aan het bed van een van je beste vrienden, om afscheid te nemen, om zijn ouders, broer en zus en zijn vriendin afscheid te zien nemen, wat er dan door je heen gaat is iets wat je nooit hoopt mee te maken.

Naast ons verdriet, hadden wij ons meisje thuis nog, net 8 jaar en vol onwetendheid van wat er zich snachts heeft afgespeeld.

Wij moesten het haar vertellen..

Zoals ik al schreef, River is een bijzonder meisje, ze is hoogbegaafd en wereldwijs.

Rood zei altijd, zij wordt onze nieuwe minister-president.

Ze is niet het type kind wat je wijs kan maken dat iemand een sterretje is geworden, nee, de dood is voor haar net zo onbegrijpelijk als voor ons.

Haar verdriet brak ons hart.

Ze wou hem graag nog zien, dit hebben wij ook met haar gedaan, zodat zij op haar eigen manier met haar rouw en de dood kan omgaan.

Toen zij Rood voor de laatste keer zag, heeft ze hem nog eens zachtjes door zijn haar gewoeld en heeft ze hem nog een knuffel geven.

Er zijn weinig mensen die snapten wat voor band hun hadden. 


Thuis hoorde zij dat wij zouden spreken op de begravenis, zij kwam later met haar eigen speech aan met de mededeling dat zij dit ook ging doen.

We hebben haar uitgelegd dat het wel heel druk zou worden, dat er heel veel mensen zouden komen. Het maakte haar niet uit, Rood was haar vriend en zij moest dit doen voor hem.


En daar ging ze, ons kleine meisje, vol vertrouwen en vol liefde stond zij op dat podium om voor haar vriend, voor ruim 1500 mensen haar verhaal te doen zonder ook maar enige twijfeling.


Lieve Laurens,
Ik ben heel verdrietig dat je overleden bent, het was altijd zo leuk met jou.
Ik vond het heel fijn dat we nog samen kerst hebben gevierd. 
Ik vond je heel bijzonder, er is geen een persoon zoals jou. 
Je was me beste vriend en je was altijd heel lief voor mij.
Ik heb twee draken gekocht, een is voor jou en een voor mij,
Als ik iets aan mijn draakje vertel, dan stuurt mijn draakje het naar jou draakje en die vertelt het dan tegen jou.
Zo kunnen we dan afentoe nog even knuffelen en dan ben je ook niet alleen en kunnen we altijd nog even praten met elkaar.
Je zal altijd mijn vriend zijn en ik zal je nooit vergeten.

Je vriendin River"Laurens Mulder, 'Rood' voor zijn vrienden leed aan chronische vorm van de ziekte van Lyme. Door te late erkenning van zijn klachten, is de juiste diagnose te laat gesteld. Nu na het onverwachte overlijden zetten de vrienden van Laurens de strijd tegen de ziekte van Lyme voort. Voor meer info roodvooraltijd.nl"

Laurens Mulder, 'Rood' voor zijn vrienden leed aan chronische vorm van de ziekte van Lyme. Door te late erkenning van zijn klachten, is de juiste diagnose te laat gesteld. Nu na het onverwachte overlijden zetten de vrienden van Laurens de strijd tegen de ziekte van Lyme voort. Voor meer info roodvooraltijd.nl
€ 155 of € 250
62% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Rene 3 years ago
€25
Agnes 3 years ago Was het alweer vergeten, maar beter laat dan nooit.
€25
Bas Lisa 3 years ago
€10
Nick 3 years ago
€10
Rene 3 years ago
€25
Agnes 3 years ago Was het alweer vergeten, maar beter laat dan nooit.
€25
Bas Lisa 3 years ago
€10
Nick 3 years ago
€10