Dieren   

Aangemaakt door :

Martine loesch

Locatie:

, Spain

Particulier Maluhia BERBER PAARDEN SANCTUARY


In 2005 verhuisde Martine Loesch na een beroerte van het lot van Ibiza naar Marokko.

Binnen 3 dagen na haar aankomst kwamen 3 verwaarloosde merries en hun veulens bij Martine wonen. Hoe dit kwam, nou ... haar twee paarden Shantira en Nacona graasden op open land en tot Martine's verbazing keerden ze die avond terug met de merries en veulens op sleeptouw.

Ze hadden honger, dorst en waren volledig uitgeput. Met Martine vonden ze water, hooi en de liefde en zorg die ze hard nodig hadden.


Later kwam Martine te weten dat deze paarden waren verlaten en vele jaren aan ondervoeding en verwaarlozing leden.

Geleidelijk aan vonden steeds meer verlaten en misbruikte paarden hun weg naar Martine.

Nadat ze ze onder haar vleugels hadden genomen, ze hadden gevoed en ze weer gezond hadden gemaakt, begonnen deze verwaarloosde paarden haar langzaam te vertrouwen.

Zeker, als ze eenmaal in goede gezondheid waren, zouden de 'eigenaren' van de paarden verschijnen en geld voor hen eisen.

Het betalen voor de paarden was natuurlijk nooit een eenvoudig proces en zou vaak maanden en soms jaren van moeizame onderhandelingen met zich meebrengen.

Het was de missie van Martines om deze paarden te beschermen en te voorkomen dat ze terugkeren uit een leven van misbruik, verlatenheid of verwaarlozing.

In de komende 10 jaar bevrijdde Martine meer dan 20 paarden uit een onzekere toekomst. Dit alles deed ze met de vrijgevigheid van haar tijd, meedogenloos hard werken, haar enorme zorgzame hart en, natuurlijk, haar spaargeld.

Op een gegeven moment waren er 40 paarden onder de hoede van Martine, waaronder enkele veulens die in de kudde werden geboren. Na verloop van tijd werden alle hengsten gecastreerd en werden er geen veulens meer geboren. In de loop van de volgende jaren, vond Martine zorgzame, privé, huizen voor 19 van de paarden.

Vandaag zijn er 18 paarden die in de kudde blijven en moeten worden gevoed en verzorgd.

4 van de paarden zijn op het eiland Mallorca met Mashanti.

Het dringende plan is om de resterende 14 paarden uit Marokko naar Europa te brengen.


Sommige paarden zijn blij om opnieuw te worden ondergebracht als ze in staat zijn om geschikte, liefdevolle families te vinden om mee te leven en voor gezorgd te worden.

Ondertussen heeft ze dringend sponsoring nodig om de voortdurende zorg voor deze kostbare paarden te ondersteunen en de dure export te financieren

Elk paard heeft ongeveer 70 Euro per maand nodig voor voedsel. De export kost ongeveer 2000 Euro voor één paard - met alle papieren en transportkosten


Donor en foodsponsors zijn uitgenodigd op Maluhia Mallorca. Tijd doorbrengen met deze geweldige kudde.

Donaties vanaf 500 Euro worden gewaardeerd met een gratis weekend op Maluhia

Zowel foodsponsors die een jaar betalen voor één paard worden uitgenodigd voor een weekend of meer
14 prachtige geredde Berberpaarden - nog steeds in Marokko - moeten binnenkort naar Europa worden geëxporteerd. Deze prachtige wezens hebben jouw steun nodig
€ 110 van € 6.000
1.8% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.