€ 402 134%
from € 300
closed

Share page on:

No Sun Run

Heerlijk genieten van zon. Aan het water, op het water, sporten, wandelen. Samen met je kinderen.


Op dit moment is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Huidkanker wordt meestal veroorzaakt door teveel UV-straling in zonlicht. Zonlicht op kinderleeftijd (tot 15 jaar) verhoogt de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen. Ook wanneer iemand in zijn leven vaker verbrandt, neemt de kans op huidkanker toe. Het is dus belangrijk om niet te verbranden! Vooral op jongere leeftijd. Daarom is het Huidfonds met het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’ gestart. Hun doel is bewustwording op dit gebied en daadwerkelijk maatregelen nemen.


Daarom ga ik op 22 september de Damloop by night (8 km) lopen samen met het huidfonds om mensen meer bewust te maken van de gevaren van de zon voor kinderen.


Momenteel is het Huidfonds bezig met een praktijkgericht onderzoek voor het project ‘Betere UV-bescherming bij kinderen om huidkanker te voorkomen’. Door kinderen al van jongs af aan te leren zichzelf te beschermen tegen de zon, kunnen we huidkanker in de toekomst (deels) voorkomen.


Ik zou het super gaaf vinden als je mij, en dus het huidfonds, wil sponseren!


Mijn verhaal:

https://www.stichtingmelanoom.nl/renske

Huidfonds