Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Didier Rottiers

Locatie:

Lede, België

Door een levensnoodzakelijke operatie (orgaanfalen) is mijn echtgenote haar volledige gebit verwijderd, uitgezonderd twee tanden onderaan voor de latere protese te kunnen bevestigen.

Beste mensen,


Zoals jullie al in de korte omschrijving hebben kunnen lezen, gaat dit om mijn echtgenote.


Een tijdje geleden heeft zij een levensreddende spoedopratie ondergaan, dit omdat er beginnend orgaanfalen was vastgesteld.

bij deze operatie werd met uitzondering van twee tanden onderaan, haar gehele gebit verwijderd. En dat heeft nu tot gevolg dat, doordat wij niet de centen hebben voor een protesegebit, zij zich niet terug kan reïntegreren op de arbeidsmarkt. Aan aanbiedingen geen gebrek. Maar als een werkgever moet kiezen tussen iemand met een mooi voorkomen (lees: mooie glimlach) om met zijn klanten om te gaan, of tussen iemand die dat niet heeft, dan is de keuze voor die werkgever vlug gemaakt. En de wil om te werken is er evenzeer. 


Dat wij de centen niet hebben komt mede omdat ik reeds gedurende 24 jaar invalide ben, en zoals iedereen weet is deze uitkering niet van de hoogste. Daarbij ga ik wel deeltijds werken met toestemming van de adviserend geneesheer, 19u per week mag ik werken, maar dat lukt niet elke week om al deze uren in te vullen. Het is een beetje afhankelijk van mijn toestand, week per week. Maar ik doe zeker mijn uiterste best om zo veel mogelijk uren te doen als toegelaten is. Mede, door onze schuld, omdat we niet volledig verzekert waren, tandheelkunde zat niet in het pakket dat wij hadden, vallen alle kosten van de protese ten onze laste.


Doordat het inkomen van mijn echtgenote nu is weggevallen is het vrij moeilijk om rond te komen, laat staan nog iets op te sparen. We hebben ook twee kinderen, een jongen van 9 jaar en een meisje van 8 jaar. Dikwijls moeten we hen nu dingen ontzeggen en voor liefhebbende ouders doet dit soms echt pijn. Ook het feit dat we huurder zijn van het appartement waar we wonen en geen eigenaar, is een grote hap uit het budget van een eenverdiener.


We hebben geen schulden en geen leningen lopen, want anders zou het totaal niet haalbaar zijn.


Daarom willen wij mensen vragen te doneren zodat mijn echtgenote een protesegebit kan laten maken zodat zij terug kan gaan werken en dat we zodoende terug vooruit kunnen in het leven en een toekomstperspectief kunnen bieden aan onze kinderen.


Ik ben steeds bereid een tegenprestatie te doen die in mijn mogelijkheden ligt, zijnde hulp bij klusjes, vervoer van iemand en dergelijke, voor de personen die doneren. 


Ook zal er een update worden gegeven met de nodige foto's en rekeningen indien de donatievraag tot een goed einde komt. Transparantie verzekert.



Alvast bedankt aan diegenen die doneren en de moeite doen om mijn post te lezen.



€ 0 van € 3.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.