Quooker Flex

Quooker Flex

Maatschappij

Created by :

Run for Human Rights Watch

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 2.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

STEUN HUMAN RIGHTS WATCH

In 2015 bereikten meer dan een miljoen vluchtelingen, via de Middellandse zee, de EU. En ook in 2016 wagen in onverminderde aantallen vluchtelingen, uit voornamelijk Syrië, Eritrea, Somalië, Afghanistan en Irak, de oversteek op zoek naar een veilige toekomst. Deze mensen ontvluchten hun thuisland omdat zij hun leven daar vrezen door onderdrukking, oorlog en geweld. De tocht die zij moeten afleggen is gevaarlijk en de omstandigheden waarin zij in Europa opgevangen worden zijn vaak erbarmelijk. Velen vervolgen hun reis na aankomst in Europa te voet, via routes door de Balkan. Ook deze reis is niet zonder gevaren, grensblokkades en geweld.

Europa zou zich meer in moeten zetten om vluchtelingen op een veilige manier door Europa te begeleiden, de opvang moet beter en mensenrechten dienen ten alle tijden gerespecteerd te worden. Human Rights Watch zet zich in voor de rechten van vluchtelingen door te reageren op noodsituaties. Ook spant Human Rights Watch zich in om overheden te documenteren wanneer toegang tot asiel wordt geblokkeerd en mensen worden gedwongen om terug te keren naar plaatsen waar hun leven (alsnog) wordt bedreigd. In de aanloop van de Amsterdam Run 4 Refugees zamelen wij zo veel mogelijk geld in voor dit belangrijke werk. Met uw donatie kunnen wij Human Rights Watch steunen om zich nog meer in te zetten voor vluchtelingen.