Vrouwenemancipatie   

Aangemaakt door :

CISE Malawi

Locatie:

Mchinji, Malawi

$ 10 Dekt de kosten van een tutor voor 1 sessie


$ 25 Biedt een internetverbinding voor een maand voor 300 studenten


$ 50 Biedt hand-outs voor 135 studenten gedurende 6 maanden voor de cursus computervaardigheden


$ 75 Biedt hand-outs voor 100 studenten voor een heel jaar voor de Engelse cursus


$ 100 Biedt stationair voor 300 studenten voor een heel jaar


$ 250 Koopt garens, naalden, scharen, patronen, patchwork en stof voor het naaien van workshopstudenten gedurende zes maanden


$ 350 Dekt de kosten van 4 maanden salaris voor docenten


$ 500 Biedt een heel jaar gratis lessen voor 8 kansarme jongeren


Uitdaging

Het werkloosheidspercentage in Mchinji voor jongeren van 16 tot 24 jaar is meer dan 80%. De grootste uitdagingen voor het vinden van werk op dit gebied zijn gebrek aan vaardigheden en een gebrek aan toegang tot werkgelegenheid.

Het beroepsopleidingscentrum zal worden ontworpen om meer dan 300 jongeren per jaar in staat te stellen waardevolle vaardigheden te leren die hun kansen vergroten om werk te vinden in een zeer competitieve arbeidsmarkt.


Oplossing

De VTC zal 5 cursussen aanbieden, waaronder Engels, computervaardigheden, naaiklassen en workshops voor het zoeken naar banen. Studenten die afstuderen bij de VTC, krijgen dus een nationaal erkend certificaat dat hen verzekert om zich te onderscheiden op de arbeidsmarkt vanwege hun verworven vaardigheden.


Lange termijn impact

Onze hoop is dat door het aanbieden van vaardigheidstraining meer en meer kansarme jongeren werk vinden en de armoedecirkel doorbreken.


Een onderzoek van de Wereldbank wees uit dat bijna 60 procent van de Malawische jongeren werkloos is; dit is het geval in het Mchinji-projectgebied. Dat is de reden waarom een beroepsopleidingscentrum (VTC) moet worden opgericht zodat jongeren vaardigheden kunnen leren die hun kansen op een baan vergroten.

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.