Created by :

Petra Verstrepen

Location:

Haarlem, Nederland

Connected to:

Minke voor Rood

Petra voor Rood

Motivation

Sponsor mij nu via deze whydonate link zodat we samen een stap zetten richting een betere diagnostiek van de ziekte van Lyme. Doe het vooral ter ere van mijn rode held Laurens Mulder. Want helden leven niet voor even. Helden zijn voor altijd. Het is Rood voor Altijd.

Ik zag het direct. De manier waarop ze over je sprak (bijna iedere dag). De constante lach waarmee ze je naam uitsprak.  Zelfs zonder chocola te zien of te eten zat ze al in d’r hyper actieve modus. Het was overduidelijk… mijn zus, mijn held en grote voorbeeld was verliefd. 

 

Liefde… weird shit man.  Snapt er überhaupt iemand iets van? Het enige dat ik weet is dat echte liefde zich niet zozeer toont in de momenten dat het goed gaat maar juist in de saaiheid van de gewone dingen of als het gewoon ronduit kut met je gaat. 

 

Het was de tweede keer dat ik jullie samen zag. Doordat de ziekte van Lyme te laat bij jou gediagnostiseerd werd, had de ziekte je lichaam aangetast en had je vaak pijn. Ondanks dat Minke je de hele nacht verzorgd had, deed de ziekte van Lyme jouw lichaam voor de zoveelste keer creperen van de pijn waardoor jij maar ook Minke niet geslapen hadden.  

 

En zo kwam ik bij jullie binnen. Ik wist dat Minke weinig geslapen had en nog niet gegeten. Ik was op m’n hoede. In zo’n situatie hou je je gedeisd, je maakt geen slechte grappen en begint niet over voetbal. Jij deed het tegenovergestelde. Je zette Voetbal 

Inside op en maakte een grap .. volgens mij over een van Minke’s befaamde groenteprutjes. Ik weet het niet meer zeker want ik verkeerde in een shock toestand. Als ik dat had gedaan zoals jij dan had Hiroshima zich voorbereid op een volgende atoombom. In plaats van WOIII ging ze lachend naast je zitten. Ik dacht alleen maar, wat een held, die Laurens Mulder! 

 

Daar zaten ze dan mijn twee rode helden. Beiden helemaal kapot, moe en jij met een gebroken lichaam op de bank, een beetje alledaags tv te kijken… voetbal nog wel…. 

En toch, ik had nog nooit zo’n gelukkig en verliefd stel in mijn leven gezien.  Ik werd zelf blij om jullie zo samen te zien. Ik beeldde het me al helemaal in, tante worden van een hyper actief roodharig kindje. 

 

Na 3 februari voelt dit helaas enkel maar als een pijnlijke gedachte en herinnering. Ik praat eigenlijk nooit met iemand over het moment dat m’n zus me vertelt dat jij nooit meer wakker wordt. Gewoonweg omdat ik de woorden niet weet om dat moment te beschrijven. Enkel stiltes vatten de leegte die jij achter liet.  Maar na dagen en weken zie ik aan m’n zus dat die stiltes gaan knagen en zich op een pijnlijke manier gaan vullen met vragen. ‘Wat als’ vragen.. wat als we dit of dat hadden gedaan, wat als we wel hadden kunnen zien dat zijn lichaam zo aan het falen was?  Geen van deze vragen brengt jou echter terug noch de antwoorden. Toch is er een vraag die blijvend terug komt.  Wat als de ziekte van Lyme eerder bij jou was gediagnostiseerd? Was jou lichaam dan gespaard gebleven van chronische pijn?

 

In Nederland is nog weinig kennis met betrekking tot de diagnostiek van Lyme. Onder de hoopgevende naam Victory is er nu grootschalig onderzoek in het AMC te Amsterdam en het Radboudumc te Nijmegen gaande, waarbij onderzoek wordt gedaan naar testen om Lyme betrouwbaarder te kunnen diagnosticeren. Een enorme kans om chronische Lyme in een vroeg stadium voor patiënten te voorkomen. Wellicht geen kans meer om de ‘wat als’ vraag voor jou te beantwoorden maar wel voor andere mensen die de ziekte van Lyme oplopen. 


Mijn zus organiseert nu een grootse sponsorloop om het Victory project bij te kunnen staan in hun onderzoek naar verbetering van de diagnostiek van de ziekte van Lyme. 

Ik ben trotser dan ooit op mijn zus dat ze al meer dan 120 mensen heeft weten te motiveren om ook mee te rennen. Uiteraard support ik ook mijn held en ren ook ik mee.  


Het zou heel veel voor mij betekenen als jullie mij zouden willen sponseren in het lopen van deze run. Ik laat graag voor even mijn ledematen pijnlijk verzuren tijdens de run om een stap verder te komen in het voorkomen van dat nog mensen zijn zoals Laurens te laat correct gediagnosticeerd worden wanneer zij de ziekte van Lyme hebben. 


Sponsor mij nu via deze whydonate link zodat we samen een stap zetten richting een betere diagnostiek. Doe het als je mij als de malle wilt zien hobbelen maar doe het vooral ter ere van mijn rode held Laurens Mulder. Want helden leven niet voor even. Helden zijn voor altijd. Het is Rood voor Altijd.   

Laurens Mulder, 'Rood' voor zijn vrienden leed aan chronische vorm van de ziekte van Lyme. Door te late erkenning van zijn klachten, is de juiste diagnose te laat gesteld. Nu na het onverwachte overlijden zetten de vrienden van Laurens de strijd tegen de ziekte van Lyme voort. Voor meer info roodvooraltijd.nl
€ 560 of € 250
224% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Xandra en Aart 3 years ago
€30
Oma 3 years ago Mijn granny vindt het helemaal top dat wij gaan hobbelen voor onderzoek naar de ziekte van Lyme!
€20
July 3 years ago
€15
Anonymous 3 years ago
€50
Xandra en Aart 3 years ago
€30
Oma 3 years ago Mijn granny vindt het helemaal top dat wij gaan hobbelen voor onderzoek naar de ziekte van Lyme!
€20
July 3 years ago
€15
Anonymous 3 years ago
€50