Created by :

IZB

Location:

Overberg, Nederland

Connected to:

Dabar-werk 2019

Overberg – De Hoge Linde Team 2

Motivation

In de zomer wordt er vier weken lang Dabarwerk aangeboden op de camping. Op camping De Hoge Linde staan veel stacaravans waar gezinnen vanaf het begin van het seizoen tot aan het eind van het seizoen elk weekend verblijven. In de vakanties zijn zij er natuurlijk ook! De campinggasten komen uit het hele land.

´s Morgens is er kinderclub voor kinderen van 4 t/m 9 jaar en een tienerprogramma voor kinderen van 10 jaar tot ongeveer 14 jaar. Als er vraag naar is, is er voor de jongeren ook vaak een bijeenkomst om meer te weten te komen over de Bijbel en vooral lekker samen te zingen.´s Middags is er tijd voor een spel of iets creatiefs en ´s avonds is er voor de kleintjes poppenkast, daarna eventueel iets sportiefs en als afsluiting een avondsluiting. Op zondag is er een campingdienst.


De kerken van Overberg en Amerongen/Elst zijn bij Dabar betrokken door o.a. gemeenteleden die warme maaltijden voor het team koken. Er wordt vanuit deze gemeenten altijd meegeleefd met het Dabarwerk.

Dabar zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland en rust christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl.

Stel je even voor: een vlog over hoogtepunten van jouw zomervakantie in 2019. Beelden van een volleybaltoernooi, een te gekke kinderclub, een zonnige vossenjacht; flarden van een gezellige bingo-avond, een gesprek op de late avond bij het kampvuur en een ontmoeting met een jongen die je heeft gevraagd met hem uit de Bijbel te lezen. Het filmpje sluit af met een serie shots van je teamleden, de jongeren met wie je twee weken twenty-four seven hebt opgetrokken.


Zo zou het kunnen zijn, als je je aanmeldt als vrijwilliger van Dabar. Je woont en werkt dan samen met 6-8 teamleden op een camping in Nederland. Samen organiseer je een afwisselend recreatieprogramma en je deelt je geloof met kids, jongeren en ouderen. Want dat is typisch Dabar: midden in het dagelijkse leven op de camping in woorden en daden getuige zijn van Gods liefde voor mensen die Hem (nog) niet kennen.


Ieder jaar zendt Dabar meer dan 400 jongeren uit naar meer dan 20 campings in Nederland. Uit de verhalen waar ze mee thuiskomen, hoor je vaak deze zinnen: ‘Het zijn intensieve weken, je gééft veel, maar je krijgt er minstens zo veel voor terug. Om twee weken op zo’n speciale manier ingeschakeld te zijn in dienst van het evangelie, geeft een boost aan je geloof.’


Dat klinkt je misschien gek in de oren. Maar het is precies zoals één van de vrijwilligers zei: ‘Je moet het doen, om het te ervaren!’€ 0 of € 1.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.