Organisatie voor Persoonlijke Zorg (OVPZ)

Zorg zoals het bedoeld is!

Maatschappij

Created by :

Organisatie voor Persoonlijke Zorg (OVPZ)

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

OVPZ is een nog op te richten organisatie.

Deze organisatie wil gaan werken aan de kwaliteit van hulpverlenende instanties. Dit zou moeten gaan gebeuren door middel van een netwerk van specialisten. Deze specialisten worden zeer zorgvuldig uitgekozen, omdat persoonlijke zorg bij ons op nummer één staat. Dit zorgt ervoor dat u altijd goede zorg binnen handbereik heeft.

Mijn naam is Giovanni Deriu.

Sinds een tijdje hou ik mij bezig met de dingen die gebeuren in de pedagogische hulpverlening. Mij is opgevallen dat deze zorg niet optimaal is in Nederland. Zwerf/Crisis jongeren worden voor een groot deel van hun begeleidingstraject aan hun lot overgelaten. Ook kleine kinderen met een leer/gedragsstoornis worden steeds vaker in een hoek geduwd. Daarom ben ik op het idee gekomen om de Organisatie Voor Persoonlijke Zorg op te richten. Zoals algemeen bekend gaat de zorg in Nederland steeds verder achteruit. Dit komt mede doordat er gewerkt wordt volgens standaard protocollen. De zorg is daardoor in mijn ogen zeer onpersoonlijk geworden. De begeleiding die gegeven word is vaak een standaard traject dat wordt uitgevoerd vanuit wat er in het boekje staat. En de cliënt is daardoor steeds vaker een nummer. Veel kinderen zijn een nummertje wanneer het gaat om helpende zorg.Het is daarom heel moeilijk voor hen om geaccepteerd te worden in de maatschappij. Ook word het hen heel moeilijk gemaakt om een hogere studie te volgen. Wij van OVPZ doen er daarom alles aan om het beste in hen naar boven te halen. Dit gebeurd geheel zonder medicatie, maar juist door het geven van persoonlijke zorg. Naar mijn mening wordt deze soort zorg nog niet gegeven in Nederland. Het lijkt me daarom dus dat dit soort organisaties meer dan welkom zijn in de zorg. Ik ben er van overtuigd dat met behulp van goed geselecteerde specialisten dit een succes kan worden, en dat er veel jongeren en kinderen profijt van kunnen ondervinden.