€ 0 0%
from € 60.000
closed

Share page on:

Wat is nodig voor de circa 80 dakloze gezinnen en alleenstaanden die in de Velserpoort in Haarlem worden opgevangen?

23 gezinnen, met in totaal 35 kinderen

25 alleenstaande dakloze mensen

2 grote gasfornuizen

2 ovens

Keukenapparatuur, servies, bestek

Vuilnisbakken

Wasmachines

Drogers

Droogrekken

Bankstellen

Eettafels en stoelen

Bedden

Overig meubilair


Ook u kunt ons werk ondersteunen. Iedere bijdrage is welkom. U maakt uw donatie veilig en snel over via onze Whydonate-account. Heel hartelijk dank alvast!

Achtergrond

In januari 2015 startte HVO-Querido in Haarlem op twee bestaande, verouderde opvanglocaties. Aan het einde van dat jaar sloten de deuren van deze vestigingen en konden we de geïntegreerde voorziening aan de Wilhelminastraat openen. Bijzonder aan deze plek is allereerst de intensieve samenwerking met andere organisaties. Tweede bijzonder kenmerk is de opvallende en verzorgde inrichting. 

HVO-Querido werkt op 50 locaties in Amsterdam, Diemen en Haarlem. Verbindende schakel in onze aanpak op al die plekken is dat we mensen helpen en motiveren de regie op hun leven terug te krijgen.

Gezinnen met kinderen en alleenstaanden

De inrichting van onze voorziening in de Velserpoort in Haarlem is verouderd en ontoereikend voor het aantal mensen dat er verblijft. Het gaat om twee groepen mensen die van deze locatie gebruik maken. Op dit moment bestaat die uit:


23 gezinnen, met in totaal 35 kinderen

25 alleenstaande dakloze mensen


Geen natura

HVO-Querido is een professionele zorgverlener. Onze locatie moeten aan strenge (brand)veiligheidseisen voldoen. Wij worden daar ook op gecontroleerd. Om die reden is het niet mogelijk Project Velserpoort in natura te steunen door nieuwe of gebruikte spullen beschikbaar te stellen.