Ondernemers met hart voor de zorg

Ondernemers met hart voor de zorg

Maatschappij

Created by :

Binnentuin Verpleeghuis Careyn Maria-Oord

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Het zal je maar gebeuren: van de ene op de andere dag wordt je getroffen door een hersenletsel. Helaas gebeurt het dagelijks. En als je niet goed hersteld kom je terecht in een verpleeghuis.

Een goede vriendin van mij is arts op een gesloten afdeling in een verpleeghuis voor mensen met hersenletsel en dementie. Er is daar een grote binnentuin, maar niemand kan daar nog in, omdat de boel teveel is verzakt. De provisorische hellingbaan is zelfs met hulp veel te steil.

Met collega’s is zij een actie begonnen om daar snel wat aan te doen, genaamd “Zonder Zorg naar Buiten”. Er is een mooi plan gemaakt om een deel van de tuin te overdekken met een onderheid terras van ruim tweehonderd vierkante meter en de rest van te tuin bereikbaar te maken met een lift en langzaam aflopend wandelpad. Maar waar haal je binnen de huidige budgetkrapte in de zorg het geld vandaan?

Zoeken van donateurs en crowdfunding is dan echt de enige mogelijkheid. Als projectondernemer ondersteun ik dit project al vanaf het begin van harte. Want alle verandering begint bij mensen. En als we de mouwen opstropen moet het lukken. Werken aan projecten, maar denken als een ondernemer, die instelling zie ik terug in dit initiatief.

Inmiddels is er al veel financiële steun. De Rabobank betaalt de rolstoellift en van de benodigde € 50.000 voor het terras is al ruim twee derde binnen. Er volgen nog goede acties, maar voor de laatste € 10.000 moet nog hard worden gewerkt! (In een latere fase wordt ook de rest van de tuin aangepakt in totaal is er €75.000 nodig.)

Daarom durf ik jullie te vragen om steun voor dit goede doel. Als ik 10 ondernemers kan vinden die € 500 zouden doneren dan is de realisatie van het terras al weer € 5000 Euro dichterbij. Dat zou fantastisch zijn!! Dan kunnen deze patiënten voor de zomer van 2017 weer zelf naar buiten.

Mag ik op jullie steun rekenen? Elke donatie wordt zeer gewaardeerd. Via de WhyDonate actiepagina kunnen jullie doneren. Vanwege ANBI status zijn de giften fiscaal aftrekbaar. Vanaf €450 worden giften vermeld op sociale media en de donatie website en vanaf €950 komt er bovendien een blijvende vermelding bij de ingang van de tuin.

 

Met hartelijke groet,

 

Ernst-Jan Rutjes

(Projectondernemers B.V.)