Created by :

IZB

Location:

Nunspeet, Nederland

Connected to:

Dabar-werk 2019

Nunspeet – Polsmaten Team 2

Motivation

De campinggasten kennen het Dabarwerk en met name de kinderen en tieners kijken ieder jaar uit naar de komst van de teams! Beachvolleybal, een darttoernooi en poppenkast zijn favoriete activiteiten op de camping. De campinghouders zijn betrokken bij de activiteiten en denken graag mee.

Deze familiecamping heeft ongeveer 400 standplaatsen en ligt direct aan het Veluwemeer. De camping heeft een eigen jachthaven en een strand. In de omgeving is ruimte voor het beoefenen van watersporten. Naast de camping ligt een groot voetbalveld. Een ideale locatie voor het Dabarteam, want tussen de activiteiten door kan je snel een balletje trappen, een duik in het water nemen of heerlijk bruinbakken op het strand!

Dabar zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland en rust christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl.

Stel je even voor: een vlog over hoogtepunten van jouw zomervakantie in 2019. Beelden van een volleybaltoernooi, een te gekke kinderclub, een zonnige vossenjacht; flarden van een gezellige bingo-avond, een gesprek op de late avond bij het kampvuur en een ontmoeting met een jongen die je heeft gevraagd met hem uit de Bijbel te lezen. Het filmpje sluit af met een serie shots van je teamleden, de jongeren met wie je twee weken twenty-four seven hebt opgetrokken.


Zo zou het kunnen zijn, als je je aanmeldt als vrijwilliger van Dabar. Je woont en werkt dan samen met 6-8 teamleden op een camping in Nederland. Samen organiseer je een afwisselend recreatieprogramma en je deelt je geloof met kids, jongeren en ouderen. Want dat is typisch Dabar: midden in het dagelijkse leven op de camping in woorden en daden getuige zijn van Gods liefde voor mensen die Hem (nog) niet kennen.


Ieder jaar zendt Dabar meer dan 400 jongeren uit naar meer dan 20 campings in Nederland. Uit de verhalen waar ze mee thuiskomen, hoor je vaak deze zinnen: ‘Het zijn intensieve weken, je gééft veel, maar je krijgt er minstens zo veel voor terug. Om twee weken op zo’n speciale manier ingeschakeld te zijn in dienst van het evangelie, geeft een boost aan je geloof.’


Dat klinkt je misschien gek in de oren. Maar het is precies zoals één van de vrijwilligers zei: ‘Je moet het doen, om het te ervaren!’€ 0 of € 1.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.