Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Anthony Boukhtam

Locatie:

Cornusse, France

Verminder uw ecologische voetafdruk:

eieren erkend voor hun kwaliteit,

geen kunstmest, geen antibiotica,

GGO-vrij voedsel, regionaal geproduceerd, soja-vrij, palmolie-vrij

familie boerderij,

verkoop aan lokale winkels,

draagt bij aan de dynamiek van de lokale economie,

banencreatie op het grondgebied,

gelukkige producenten!

We hebben dit foksysteem gecreëerd om dagelijks in contact te staan met onze dieren. We raken ze aan, we praten met ze, we observeren ze ... Door deze dagelijkse nabijheid houden we van ons werk.

Door hun gedrag, hun taal kunnen we hun zorgen en hun behoeften kennen. Wij zorgen voor ze!

Ze liggen in stronesten, plukken gebeurt met de hand, minimaal twee keer per dag.

We weigeren grote gebouwen met duizenden kippen. Bij ons leven onze kippen in 4-sterren houten chalets van maximaal 100 plaatsen.

In kleine eenheden ontmoeten ze elkaar dan als familie en kunnen ze vrienden maken! Buiten hebben ze een oppervlakte van minimaal 8 m² per stuk, vergeleken met 4 m² bij conventionele of biologische openluchtkweek.

Onze kweek van legkippen maakt deel uit van een duurzame landbouwbenadering.

Dit komt overeen met onze waarden en we hebben er vrijwillig voor gekozen.

Het streeft naar een evenwicht tussen de natuur, het Franse grondgebied en de mannen en vrouwen die daar wonen.

We beschermen ons milieu en verkleinen onze ecologische voetafdruk:Voeren van leghennen geproduceerd uit niet-ggo-gewassen (<0,9%) en granen die regionaal zijn geproduceerd.

Onze kippen grazen op weiden die rijk zijn aan organisch materiaal en die zeer goede koolstofvangers zijn. Eerste natuurlijke producten:

Ons beste insecticide is bijvoorbeeld een mengsel van klei en carbonaat.

Voedsel is gegarandeerd zonder antibiotica.

Sojavrij voedsel om niet mee te werken aan de vernietiging van het oerwoud: wist u dat maar heel weinig dieren geen palmolie en soja consumeren? Zelfs in de biologische landbouw !!!! Laag energieverbruik: bevordering van handenarbeid, nabijheid van grondstoffen en consumenten.

Verminderde ecologische voetafdruk: geen grote apparatuur, geen automatisering, omdat vrijwel alles met de hand wordt gedaan, geen beton. Herstel van heggen: beheer van water en behoud van biodiversiteit, volledig recyclebare gebouwen in hout geverfd met natuurlijke verf op basis van oker en meel die we zelf maken, in tegenstelling tot de meeste boerderijen die gebruiken gebouwen met polyurethaan, verven, kunststoffen.

Herstel van natuurlijke weiden , geen kunstmest, terugwinning van organische stof (uitwerpselen van dieren) in de vorm van compost. Onze eieren worden voornamelijk in bulk verkocht (meer dan 70%) , in verpakkingen van recycling en die zelf recyclebaar zijn. De handelaars breiden onze inspanningen uit door klanten aan te moedigen hun dozen terug te brengen! En daar houden we van! De eieren worden verkocht bij lokale handelaars en buurtwinkels die voor kwaliteit hebben gekozen: kruideniers, creamers, varkensslagerijen, slagers.Deze dames slapen op hun zitstokken en leggen eieren in hooienesten!

Het is geen kunstgreep om "retro" of "country, ouderwets" te maken, het is hier een echte technische troef om het comfort van het dier en het 4-sterrenniveau van de nesten te garanderen!

Wist u ? Elke keer als ze eieren gaat leggen, bouwt de kip haar nest opnieuw op.

Ze verzamelt de strengen hooi, schikt ze om een vorm te geven aan de schone en dikke hooimat, die zal worden gebruikt om haar ei te beschermen tegen schokken.

Door ze met hooi te vullen, wordt zijn moederinstinct voor bescherming en comfort gerespecteerd. Dit is niet het geval voor de meeste andere boerderijen waar de kippen eieren leggen op transportbanden, houten latten, plastic pinnen, rubberen matten ...Ei kwaliteit

Door hooi in nesten te gebruiken, kunnen we ze schoon houden. We verversen regelmatig het hooi dat aangename aroma's afgeeft.

De kip die haar ei op het hooi legt, heeft tijd om er voor te zorgen, het om te draaien en voorzichtig tussen zijn poten te leggen.

Het ei, aanvankelijk bedekt met een vernis, droogt snel ter plaatse.

Eenmaal gedroogd, wordt deze envelop een zeer effectieve gezondheidsbescherming om het ei te beschermen tegen extern microbisme.Waar wordt de collectie voor gebruikt


Uw steun is des te belangrijker. Gedurende deze periode moeten we regelmatig het land blijven bemesten, irrigeren, snoeien, borstelen en onderhouden om onze kippen te huisvesten.

We zijn aan het einde van onze financiële draagkracht, dus we vragen uw steun en hopen op u te kunnen rekenen. Uw hulp is essentieel om ons te begeleiden totdat uw steun loont.Franse legkippen grootbrengen, een duurzame landbouwbenadering Met eieren van Notre Basse-Cour neem je deel aan de ontwikkeling van lokale Franse landbouw, transparant, respectvol voor het milieu, dieren en consumenten.
€ 0 van € 4.700
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.