North Coast Medical Training Center

Verbeteren van de gezondheidszorg door kwalitatief onderwijs in de zorgsector met daarbij het aanbieden van betaalbare zorg.

Ondernemerschap

Created by :

Wanawa

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Wanawa
€ 0 of € 25.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Community Health Promotion Fund (CHPF) en Stichting Wanawa werken samen aan de actie North Coast Medical Training en Health Center. Van hieruit wil CHPF de moeder- en kindsterfte in Kenia bij de wortel aanpakken. Hiervoor heeft zij een opleidingscentrum voor geneeskunde en verloskunde opgericht. De actie is niet alleen gericht op onderwijs. Mensen uit de omgeving zullen hier terechtkunnen voor eerstelijns gezondheidszorg en verloskunde. Ze ontvangen hier hulp tegen gereduceerd tarief. De studenten doen zo onder supervisie praktijkervaring op, en dragen meteen bij aan verbetering van de gezondheidszorg. In Kenia leeft meer dan de helft van de bevolking onder de armoedegrens, zowel in de steden als op het platteland. Zeker op het platteland zijn vaak de omstandigheden schrijnend. Bomani, het gebied waar CHPF actief is met de opzet van het North Coast Medical training en health center is een echt plattelandsgebied. Zo ook wel genoemd de “rural areas”. De opleidingsmogelijkheden in Kilifi district (de kustomgeving tussen Mombasa tot aan de grens met Somalië) op het gebied van gezondheidszorg zijn nog erg beperkt en veelal onbetaalbaar. Dit is het eerste private, betaalbare, training center, waar men verloskunde en andere medische studies kan volgen.