Dieren   

Created by :

Noelle Hoorneman

Location:

Nijkerk, Nederland

Nieuwe schapenhond Lex

Door het plotselinge verlies van Breeze, mijn Border Collie meisje, stond ik opeens voor het blok. Stoppen met het kuddewerk, trainen en mijn eigen schapen, of op zoek naar een nieuwe pup. Uiteindelijk werd het een derde oplossing; Lex. Zijn aanschaf is een grote en onverwachte uitgave, maar hij is het waard!

Op 30 april stortte mijn wereld in toen ik Breeze verloor. Ik viel in een enorm gat, voornamelijk doordat ik mijn beste maatje en vriendinnetje opeens was verloren, maar ook omdat een groot deel van mijn leven bestaat uit het werken met de schapen. Zowel mijn eigen kudde Skudde schapen, als het hoeden met de kuddes op de hei. Maar zonder schapenhond gaat dat niet en plots lag alles stil. Geen carriere, werk, en eigen huis door mijn chronische ziekte, en nu ook geen vrijwilligerswerk en hobby meer...


De fokkers van Breeze hadden een goede vriend met een jonge getalenteerde hond en boden me al snel aan om Lex tijdelijk zonder enige verplichtingen in huis te nemen, zodat hij me kon helpen bij de schapen en ik alle moeilijke beslissingen even kon uitstellen. Met moeite en heel veel dubbele gevoelens accepteerde ik dit geweldig genereuze aanbod en Lex kwam. Bedoeld als "Flex werker", maar na een maand werd het toch wel heel erg duidelijk dat we hem niet meer wilden missen. Ik wil blijven hoeden, ik wil blijven trainen, ik wil niet weer stappen achteruit doen, en ik wil een jonge hond die me opvrolijkt, die de andere honden aan het spelen krijgt. En Lex is dat.


Zijn fokker en eigenaar heeft me daarop het geweldige aanbod gedaan dat ik hem inderdaad mag kopen. Heel erg dankbaar daarvoor! Maar het is wel een flinke uitgave, waar ik nog lang niet op had gerekend met Breeze nog zo jong en vol in het leven. Ik vind het heel erg moeilijk om te vragen, maar er waren meerdere mensen die me aanboden om wat geld te willen bijdragen als ik hem zou kunnen kopen. Ik vind dat zo bijzonder, ben er zo door ontroerd ook, dat ik dat wil accepteren, ook al vind ik het moeilijk.


Ik hoop dat niemand zich verplicht voelt als ze deze link hebben gekregen, absoluut niet!! Maar als je me wil helpen bij deze volgende stap, om vooruit te gaan zonder Breeze, maar dan met Lex aan mijn zijde, dan ben ik heel dankbaar! <3

€ 1.535 of € 1.500
102.3% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Laura 2 years ago
€10
Ingrid 2 years ago
€25
Tim 2 years ago
€180
Dorien 2 years ago
€10
Laura 2 years ago
€10
Ingrid 2 years ago
€25
Tim 2 years ago
€180
Dorien 2 years ago
€10