Nieuwe Pietenpakken

Een nieuw uiterlijk voor de Amsterdamse Piet

Maatschappij

Created by :

Stichting Sint in Amsterdam

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 75.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Stichting Sint in Amsterdam (SSIA) organiseert dit jaar alweer voor de 79ste keer de intocht van Sinterklaas in Amsterdam. Naast de intocht organiseert de Stichting ook maatschappelijke activiteiten gericht op kinderen en eenzame ouderen voor wie de Sinterklaastijd niet per definitie een feestje is.

Daar waar Sinterklaas zelf in Amsterdam in een prachtig kostuum is gestoken (gemaakt door de firma Stadelmaijer die tevens de Paus kleedt), loopt de gemiddelde Piet er heel wat minder mooi bij. Ieder jaar weer geeft SSIA veel geld uit uit aan het huren van Pietenpakken en -pruiken die in kleur en design geen enkel verband met elkaar hebben en van een zeer slechte kwaliteit zijn. Zeker na de overgang naar de schoorsteenpiet en bijbehorende aanpassingen in de grime zijn het pak en de pruik nog belangrijker geworden om eventuele herkenning van Piet te voorkomen.

SSIA heeft dan ook de wens om nieuwe Pietenkostuums te laten maken. Dit zorgt voor een prachtig uniform plaatje en zorgt op termijn ook voor een groot financieel voordeel aangezien we geen kostuums meer hoeven te huren. We willen in eerste instantie 350 Pietenkostuums laten maken. Hiervoor is €75.000 nodig. Help je ons mee?