moomba foundation

Help de gevangen leeuwen in Afrika!

Dieren

Created by :

moomba foundation

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

De Moomba Foundation is in oktober 2015 opgericht met als doel het maximaliseren van het welzijn van de dieren die moeten leven in gevangenschap, en met name zijn gefokt voor de ‘canned hunting’.

Mijn naam is Maxine Prins en woon in Amsterdam. Nu heb ik ook een passie, voor dieren, maar specifiek voor leeuwen. Vier jaar geleden heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika met leeuwen. Daar heb ik een heel leuk filmpje aan over gehouden wat nu ‘beroemd’ is op YouTube en al meer dan 100 miljoen keer bekeken is ( https://www.youtube.com/watch?v=8KaqVQP7oMk). Helaas kwam ik veel later er achter dat dit park waar ik vrijwilligerswerk deed deelnam aan het zogeheten ‘canned hunting’. Canned hunting betekent vrij vertaald ‘ingeblikt jagen’ en dat is ook wat het is. Jonge leeuwen welpjes worden al heel jong bij hun moeder weggehaald, laten wennen aan mensen (bezoekers van zo een park mogen ze knuffelen of met ze lopen) zodat ze niet bang voor ze zijn en vervolgens mogen ‘jagers’ zo een leeuw uitzoeken en vervolgens voor de lol neerschieten. De leeuw heeft geen schijn van kans aangezien ze in een klein afgesloten gebied zitten en totaal niet bang zijn voor mensen, waardoor het natuurlijk wel heel makkelijk wordt. Helaas gebeurt dit heel veel in Afrika en zijn er heel veel van dit soort ‘knuffelfarms’ waar ze leeuwen fokken voor dit doeleinde. En voor dit onderwerp wil ik heel graag meer bewustzijn creëren. Daarom heb ik mijn eigen stichting opgericht, de Moomba Foundation, ik heb mijn stichting vernoemd naar een witte leeuw die ik heb gered van 'canned hunting'. Meer informatie over mijn stichting is te vinden op mijn Facebook: https://www.facebook.com/moombafoundation/