Mitchell - Halve Marathon Egmond aan Zee

Mitchell - Halve Marathon Egmond aan Zee

Maatschappij

Created by :

Mitchell - Halve Marathon Egmond aan Zee

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 255 of € 1.000
25.5% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Over de huidige vluchtelingencrisis kwam de media vaak superlatieven tekort. Tegenwoordig doet de stilte in diezelfde media ons bijna geloven dat de crisis voorbij is. Niets is minder waar. De kampen aan de grenzen van de Europese Unie, met name in Griekenland, puilen uit en brengen mensen onder in barbaarse omstandigheden. Nog iedere dag verdrinken er mensen in de Middellandse Zee. Op weg naar een veilig leven.

Afgelopen zomer was ik in de gelegenheid af te reizen naar Lesbos, om mij aan te sluiten bij het medische team van Stichting Bootvluchteling en primaire gezondheidszorg te leveren in één van de grootste vluchtelingenkamp van Europa. De uitzichtloosheid van de situatie van de vluchtelingen, de schrijnende verhalen die alle verbeelding te boven gaan en de troosteloosheid van het kamp maakten diepe indruk op mij. Gelukkig was er het team van Stichting Bootvluchteling. Met onbegrensd enthousiasme en inzet werkten wij elke dag in de kampen op Lesbos, om de vluchtelingen te helpen op iedere manier die binnen onze macht lag. Zodat er een klein beetje menselijkheid werd teruggebracht naar het kamp. Dat ik deze stichting een warm hart toedraag is een understatement.

Ook in Nederland wil ik mij graag inzetten om de Stichting te helpen. Dit doe ik door namens de Stichting met een team mee te doen aan de Halve Marathon van Egmond aan Zee. Zo mogelijk de zwaarste 21 km wedstrijd van Nederland; dwars door de duinen en over het strand van de Nederlandse kust, in hartje winter. Hiermee willen we geld ophalen om Stichting Bootvluchteling en daarmee de vluchtelingen te kunnen helpen. Wij zijn namelijk volledig afhankelijk van donaties om ons werk te kunnen voortzetten. Hiervoor heb ik uw hulp hard nodig! Doneer, deel dit bericht in uw omgeving, kom ons aanmoedigen. Alle hulp wordt gewaardeerd! Iedere euro is er één richting het doel, één euro besteed voor het welzijn van anderen in nood.

Ik heb er in ieder geval zin in! Mag ik op uw steun rekenen?

Wil je meer informatie over het werk van Stichting Bootvluchteling. Kijk dan op de site: www.bootvluchteling.nl of facebook/stichtingbootvluchteling.

Alvast bedankt!