Gezondheidszorg   

Created by :

Mindset Wonen

Location:

Nijmegen, Nederland

Helpt u ons wooninitiatief voor mensen met een lichamelijke beperking?

 

In 2014 besefte Nathalie Verstegen dat ze zichzelf niet in een standaard woonvorm vond passen en dat ze het anders wilde. Ze is toen in gesprek gegaan met andere mensen wat de mogelijkheden zouden zijn. Ze had heel lang het idee om met een aantal mensen een vorm van wonen op te zetten waarbij er appartementen worden gehuurd en via het persoonsgebonden budget gezamenlijk zorg wordt ingekocht. Door deze gesprekken nam het plan vorm aan. Samenwerking is de sleutel tot succes!  

 

Als initiatiefnemer van dit project wil Nathalie samen met anderen, die ook deze woonwens hebben en binnen het bewonersprofiel van het initiatief passen, de kans grijpen om zelf te bouwen aan een geschikte vorm van wonen. Door met elkaar de persoonsgebonden budgetten te bundelen, kan er zelf assistentie ingekocht worden en zorgkosten worden bespaard waar mogelijk.  


Het is bij Mindset Wonen van essentieel belang dat men aan kan geven door wie je geassisteerd wil worden. Regie houden over je eigen lichaam is een belangrijke waarde. Heel belangrijk is het voor de toekomstige bewoners dat er niet steeds verschillende assistenten aanwezig zijn, waardoor elke keer alles uitgelegd moet worden hoe het werkt. Het is een uitgesproken wens om een vast team van assistenten op te zetten die de bewoners goed kennen.

 

In het kader van #durftevragen hebben wij nog wel ondersteuning nodig bij het realiseren van onze droom. In Mindset Wonen komt een gemeenschappelijke ruimte waar wij elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast zullen in deze ruimte de assistenten verblijven, zodat ze standby staan als bewoners ze nodig hebben. Voor de inrichting van deze ruimte kunnen wij alle financiële steun gebruiken. Denk aan geld voor huishoudelijke apparatuur, meubilair, aankleding van de ruimte, etc. 

 

Zou u ons willen ondersteunen met een bijdrage? Hier zouden wij enorm mee geholpen zijn.  

 

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Michelle a month ago
€10
Anonymous a month ago
€10
Kristel a month ago
€5
Amber 2 months ago
€5
Michelle a month ago
€10
Anonymous a month ago
€10
Kristel a month ago
€5
Amber 2 months ago
€5