Minder BOAs

Minder BOAs

Maatschappij

Created by :

Minder BOAs

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 1.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Recentelijk is een vriend van mij het volgende overkomen; hij is een zelfstandig bruin cafe uitbater; werkt zichzelf 6 dagen per week in het zweet voor een hongerloontje; de stadswachten staan altijd bij hem aan de deur voor puur ambtenaren gezeur, alleen al omdat ze weten dat hij in zijn eentje de zaak runt is hij makkelijk doelwit; dus zo ook recent… zijn zaak gaat ‘s middag om 4uur open, hij heeft alles schoon gemaakt en gaat in zijn eigen tijd, terwijl de zaak nog dicht is, een sigaretje roken aan zijn eigen bar; let dat tijdens openingstijden altijd een afgezonderde rookruimte word gebruikt! En… ja hoor stadsmilitair erbij en pats, geen discussie… 600euro(!) boete!!!

Recentelijk las ik nog een artikel in het AD met de vraag: is het bruin café aan het verdwijnen!? Natuurlijk! Daar zorg onze stadswacht wel voor onder de uitdrukkelijke inzet van carrière politici!

Nu… waar gaat de crowdfunding over: om de uitbater zijn 600euro terug te geven vanuit een actie dat mensen de handelswijze van stadswachten en hun landheren gewoon zat zijn! Intentie is om:

• Bij een opbrengst tot 1000euro, dit in zijn geheel aan de cafe uitbater te geven;
• Bij een opbrengst tussen 1000 en 5000euro, de stamgasten samen met de uitbater een gezellig feest te laten organiseren; 
• Bij een opbrengst boven 5000euro, onderkend is dat de onderliggend zaak een erkend maatschappelijk probleem is, dan zal een stichting worden opgezet om gelijksoortige zaken van stadswacht onderdrukking te behandelen en zoveel mogelijk benadeelden financieel te compenseren.

We leven tegenwoordig in een maatschappij waarbij de militaire macht is afgestript tot een niet meer daadkrachtig of functionerend geheel; waarbij de politie uitsluitend nog beschikbaar is om persoonlijke escorte van carrière politici te leveren en het toezicht op orde is uitbesteed een stadswachten met een totaal gebrek aan sociaal maatschappelijk bewustzijn. Mocht je denken dat dit toeval, denk dan nog een keer door en ga terug in de geschiedenis om de momenten te vinden waarop diezelfde strategie is toegepast ooit door onze “geliefde” landheren en in situaties van bezetting? De aanpak is eeuwen oud en heeft zichzelf telkens bewezen…. voor de landheersers en onderdrukkers wel te verstaan! 

Op straat en in onze directe samenleving is de onderdrukking het meest herkenbaar in de manier waarop onze burgervader de stadswachten inzet om altijd onder het credo “sociale controle” juist dat te doen wat niets met een verantwoord en “neutraal” optreden te herleiden is; wat kijken we allemaal toch terug toen onze oom agent nog bestond die met gewoon gezond verstand alles kon oplossen.

Fiets een groep jonge medelanders over de stoep dan kijkt de stadswacht niet om; rijdt onze eigen moeder de stoep op met de fiets om hem te parkeren, dan staan de stadswachten er direct bij om haar zonder enige discussie direct op de bon te slingeren! Dit is onze dagelijkse realiteit! Herken je de situatie dat de vuilniscontainer vol zit en jij daar staat met die vuilniszak die er niet meer in past? In vroegere sociaal verantwoorde tijden hadden we invulling van gemeente taken die bekeken de situatie en concludeerde dat de vuilniscontainer vaker moest worden opgehaald of geleegd; de aanpak tegenwoordig is dat alle verantwoording altijd word afgeschoven naar de burger en er slechts 1 type ambtenaar word ingeschakeld… de stadswacht… om boetes uit te schrijven, maar nooit zal de politiek erkennen dat juist zij fout zijn door geen service te leveren die afgestemd is op het verbruik van de burger en waar wij als burger al belasting geld voor betalen!

Er is niemand meer die sociaal verantwoord of gelijkwaardig word behandeld in onze steden; de stadswacht zorgt daar actief voor; een ooit redelijk idee is afgedwaald naar een volledig onacceptabele uitvoering waarbij de afstandelijke politiek telkens blijft terugwijzen op een theoretisch model.