Michiel rent voor Run for Burma's Children

Zondag 4 november ga ik 42 km hardlopen door New York. Voor mij gaat dit de eerste keer worden om mijzelf mentaal en fysiek te testen bij een duurloop evenement zoals de marathon. Naast deze sportieve uitdaging hoop ik dit jaar met een groep van 39 andere renners zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Vrijwilligerswerk

Created by :

Michiel Bootsma

Location:

Amsterdam, Nederland

€ 1.065 of € 2.000
53.3% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Achtergrond informatie

De Rohingya, een grotendeels islamitische minderheid in Birma, worden ook wel de meest vervolgde minderheid ter wereld genoemd. Precies een jaar geleden, augustus 2017, zijn de eerste Rohingya’s naar Bangladesh gevlucht om te ontsnappen aan de gewelddadige aanvallen van het Birmese leger en de regering. Sindsdien hebben 700.000 Rohingya’s waarvan zestig procent kinderen, moeten vluchten en leven hierdoor in erbarmelijke omstandigheden in overvolle, onhygiënische en eigenhandig opgezette kampen. Onderzoekers van Human Rights Watch hebben door veldwerk in deze gebieden geconstateerd dat de wreedheden die begaan zijn door de Birmese veiligheidstroepen bestaan uit massamoorden, seksueel geweld, het vernietigen van hele dorpen en brandstichting. Ondanks het onderzoek wat is gedaan door HRW en bet bewijs is verzameld door de vele interviews met slachtoffers van het geweld blijft de Birmese overheid en het leger deze misdaden tegen de menselijkheid ontkennen. Uw aankoop van deze wijnflessen gaat het mogelijk maken om HRW om 1) meer onderzoekers in te zetten ter plaatse in Bangladesh en Birma 2) het thema onder de aandacht te brengen in de westerse wereld 3) Rohingya en voornamelijk de kinderen te steunen met voedsel en medische hulp. Er is namelijk een enorme inspanning nodig om de situatie in Birma en Bangladesh te monitoren en te verbeteren.


HRW zet zich in voor de rechten van deze kwetsbare groep mensen door de schendingen van hun mensenrechten te documenteren en onder de aandacht te brengen bij overheden, de media en instituties zoals de Verenigde Naties. Door ons te steunen met de aankoop van wijn via dit formulier, help je HRW de wereld een stukje beter te maken en deze kwetsbare groep mensen te beschermen.