Created by :

Michiel Bootsma

Location:

Amsterdam, Nederland

Michiel rent voor Run for Burma's Children

Motivation

Zondag 4 november ga ik 42 km hardlopen door New York. Voor mij gaat dit de eerste keer worden om mijzelf mentaal en fysiek te testen bij een duurloop evenement zoals de marathon. Naast deze sportieve uitdaging hoop ik dit jaar met een groep van 39 andere renners zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Achtergrond informatie

De Rohingya, een grotendeels islamitische minderheid in Birma, worden ook wel de meest vervolgde minderheid ter wereld genoemd. Precies een jaar geleden, augustus 2017, zijn de eerste Rohingya’s naar Bangladesh gevlucht om te ontsnappen aan de gewelddadige aanvallen van het Birmese leger en de regering. Sindsdien hebben 700.000 Rohingya’s waarvan zestig procent kinderen, moeten vluchten en leven hierdoor in erbarmelijke omstandigheden in overvolle, onhygiënische en eigenhandig opgezette kampen. Onderzoekers van Human Rights Watch hebben door veldwerk in deze gebieden geconstateerd dat de wreedheden die begaan zijn door de Birmese veiligheidstroepen bestaan uit massamoorden, seksueel geweld, het vernietigen van hele dorpen en brandstichting. Ondanks het onderzoek wat is gedaan door HRW en bet bewijs is verzameld door de vele interviews met slachtoffers van het geweld blijft de Birmese overheid en het leger deze misdaden tegen de menselijkheid ontkennen. Uw aankoop van deze wijnflessen gaat het mogelijk maken om HRW om 1) meer onderzoekers in te zetten ter plaatse in Bangladesh en Birma 2) het thema onder de aandacht te brengen in de westerse wereld 3) Rohingya en voornamelijk de kinderen te steunen met voedsel en medische hulp. Er is namelijk een enorme inspanning nodig om de situatie in Birma en Bangladesh te monitoren en te verbeteren.


HRW zet zich in voor de rechten van deze kwetsbare groep mensen door de schendingen van hun mensenrechten te documenteren en onder de aandacht te brengen bij overheden, de media en instituties zoals de Verenigde Naties. Door ons te steunen met de aankoop van wijn via dit formulier, help je HRW de wereld een stukje beter te maken en deze kwetsbare groep mensen te beschermen.

Run for Human Rights Watch 2018 steunt Human Rights Watch met de Run for Rohingya.

Run for Rohingya

Run for Human Rights Watch 2018 steunt Human Rights Watch met de Run for Rohingya. In aanloop naar de marathon van New York, die wij op 4 november 2018 zullen lopen, zamelen wij met een groep van 40 renners zo veel mogelijk geld in om Human Rights Watch te helpen bij het ongelooflijk belangrijke werk dat zij doen om de Rohingya Crisis wereldwijd in kaart te brengen en deze bevindingen onder de aandacht te brengen bij beleidsmakers en de media. Help ons met Run for Rohingya! Hiermee help je Human Rights Watch met hun werk om deze schendingen in mensenrechten te voorkomen.
€ 1.065 of € 2.000
53.3% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Jonthy 3 years ago
€10
Anita 3 years ago
€25
Ingrid 3 years ago
€25
Carlijn 3 years ago
€10
Jonthy 3 years ago
€10
Anita 3 years ago
€25
Ingrid 3 years ago
€25
Carlijn 3 years ago
€10