Created by :

Michiel Mulder

Location:

,

Connected to:

Minke voor Rood

Michiel rent voor Rood

Motivation

Mijn neef Laurens (in zijn directe omgeving ook wel bekend als ‘Rood’) leed aan een chronische vorm van de ziekte van Lyme. In februari dit jaar overleed hij plotseling. 30 september ren ik 10 km voor meer onderzoek naar deze ziekte. Wil jij dit onderzoek sponsoren door mij een donatie te doen? Mijn dank is groot!

Doneer voor een verbetering van de diagnostiek van de ziekte van Lyme!

 

Het ongeluk voor Laurens was dat een juiste diagnose te laat kwam. Het diagnosticeren van de ziekte van Lyme schijnt erg complex te zijn.

Hij had de rode kringen nooit gezien en is zes jaar lang het ene onderzoek na het andere onderzoek ondergaan voordat de Borrelia bacterie aangetoond werd.

Wie weet hoe het gelopen was als de juiste diagnose eerder gekomen was. Misschien had Laurens in zijn leven dan nooit zoveel pijn gehad en had hij nu nog geleefd.

 

Het goede doel Victory

Veel patiënten laten zich in het buitenland testen op Lyme met de LTT test, de Elispot of de Melissa test. Deze testen zijn in Nederland nog niet mogelijk en ze worden niet vergoed. Onder de hoopgevende naam Victory is er nu in samenwerking met het RIVM grootschalig onderzoek in het AMC te Amsterdam en het Radboudumc te Nijmegen gaande, waarbij deze buitenlandse testen onderzocht worden. Indien deze testen als betrouwbaar uit het onderzoek komen, kunnen ze (vergoed door zorgverzekeraars) ook in Nederland ingezet worden. Een enorme kans om chronische Lyme in een vroeg stadium voor patiënten te voorkomen. Om dit onderzoek te voltooien is nog 50.000 euro nodig en dat willen we met de sponsorloop ophalen. Hiervoor ga ik met vele anderen 10 km rennen in

Haarlem. Het totale ingezamelde bedrag wordt op 22 oktober, Laurens zijn verjaardag, geschonken aan het goede doel Victory.

 

Kijk voor meer informatie op www.roodvooraltijd.nl
undefined
€ 167 of € 250
66.8% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Tom 3 years ago
€5
Juriaan 3 years ago
€15
Bea 3 years ago
€25
Dick 3 years ago
€10
Tom 3 years ago
€5
Juriaan 3 years ago
€15
Bea 3 years ago
€25
Dick 3 years ago
€10