Created by :

Leoni Dommerholt

Location:

Haarlem, Nederland

Connected to:

Minke voor Rood

Michelle en Leoni voor Rood

Motivation

Wij gaan op 30 september door de straten van Haarlem hardlopen, om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Victory. Eerdere en betere diagnostiek van Lyme móét komen en we zetten ons daar graag voor in, ter nagedachtenis aan Laurens.

ROOD VOOR ALTIJD


Rood

“Soms zou ik willen dat ik mijn benen en handen van mijn lijf kon schroeven, zodat ik even geen pijn voel.” Laurens, voor vrienden ‘Rood’, kreeg op zijn 17e de eerste klachten. Jaren later werd Lyme geconstateerd. Tal van (alternatieve) behandelingen volgden. Hij had door Lyme vooral pijn in zijn benen, handen en rug. Door vermoeidheid kon er niet meer gevoetbald worden, zijn grote hobby.

Ook zijn werk werd te zwaar. Ondanks alle tegenslagen bleef hij vaak positief en genoot hij van zijn sociale contacten. Plannen zat voor de toekomst. Helaas kon hij deze plannen niet meer uitvoeren. Laurens overleed plots en onverwachts op 3 februari 2018, nog maar 31 jaar jong.


Victory

Veel patiënten laten zich in het buitenland testen op Lyme met de LTT test, de Elispot of de Melissa test. Deze testen zijn in Nederland nog niet mogelijk en ze worden niet vergoed. Onder de hoopgevende naam Victory is er nu in samenwerking met het RIVM grootschalig onderzoek in het AMC te Amsterdam en het Radboudumc te Nijmegen gaande, waarbij deze buitenlandse testen onderzocht worden. Indien deze testen als betrouwbaar uit het onderzoek komen, kunnen ze (vergoed door zorgverzekeraars) ook in Nederland ingezet worden. Een enorme kans om chronische Lyme in een vroeg stadium voor patiënten te voorkomen. Om dit onderzoek te voltooien is nog 50.000 euro nodig en dat willen we met de sponsorloop ophalen.


Ons verhaal

Wij, Michelle en Leoni, kenden Laurens niet. Wel weten we meer over Lyme dan ons lief is. Leoni is jarenlang erg ziek geweest door Lyme (gelukkig weer herstellende) en Michelle heeft dat, als goede vriendin, van dichtbij meegekregen. Pas na een zoektocht van 14 jaar werd bekend dat Leoni's klachten door de ziekte van Lyme kwamen. Haar bloed is in Duitsland getest, en om die reden werd in Nederland regelmatig gezegd dat het geen Lyme kon zijn, omdat het niet uit de Nederlandse testen kwam. Dit toont wel aan hoe hard het onderzoek Victory nodig is. Hopelijk dragen wij door mee te rennen een steentje bij aan een betere diagnostiek van Lyme, zodat er in het vervolg geen jaren nodig zijn voor behandelingen gestart kunnen worden. Helpen jullie mee om ons streefbedrag te bereiken? Alle kleine beetjes helpen, alvast bedankt! 


Liefs, 

Michelle en Leoni 

Laurens Mulder, 'Rood' voor zijn vrienden leed aan chronische vorm van de ziekte van Lyme. Door te late erkenning van zijn klachten, is de juiste diagnose te laat gesteld. Nu na het onverwachte overlijden zetten de vrienden van Laurens de strijd tegen de ziekte van Lyme voort. Voor meer info roodvooraltijd.nl
€ 631 of € 500
126.2% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Marloes 3 years ago
€10
Michelle 3 years ago
€44
Joost 3 years ago
€20
Lies 3 years ago
€15
Marloes 3 years ago
€10
Michelle 3 years ago
€44
Joost 3 years ago
€20
Lies 3 years ago
€15