Meubels voor Uganda!

Meubels voor Uganda!

Maatschappij

Created by :

Meubels voor Uganda!

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 60 of € 2.500
2.4% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Wij, Karli en Rick, gaan komende zomer mee als vrijwilliger van stichting De Vliegende Meubelmakers. Karli is afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en ik dit jaar als Docent Meubel/Interieurbouw.

Wij gaan ons komende zomer inzetten voor de kinderen en jongeren van het Rainbow House of Hope in Uganda. Dit is een tehuis dat pleit voor verbetering van de sociale situatie van kansarme jongeren, die vaak wees zijn, in de buitenwijken van de hoofdstad Kampala. Ze kunnen hier dagelijks een maaltijd krijgen, maar het tehuis biedt de jongeren ook een kans zichzelf te ontwikkelen als tuinder, naaister, kapper en ook meubelmaker. Wij gaan in samenwerking met deze jongeren meubels produceren voor het tehuis en tevens producten maken die ze kunnen verkopen aan toeristen om zo een zakcentje te sparen. Zo leren ze niet alleen het vak meubelmaker maar zijn ze ook van straat af, leren ze sociale vaardigheden en leren ze hun producten te verkopen. Daarnaast gaat Karli haar kennis en vaardigheden delen met de plaatselijke psycholoog. Met haar zal ze workshops en voorlichtingen op gaan zetten voor de kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten.

We gebruiken het geld om ons vliegticket te kunnen betalen en om hout en gereedschap te kopen. Gereedschappen worden daar achtergelaten zodat ze daarmee verder kunnen werken. Wil je voor je gedoneerd bedrag iets terug, wij willen best onze handen uit de mouwen steken!

Bij voorbaat dank!

Karli en Rick


http://www.vliegendemeubelmakers.nl/project/198

http://www.rainbowhouse.info/