Meldpunt (Seksueel) misbruik binnen de sport

Laat van je horen!

Maatschappij

Created by :

De stilte verbroken

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

De stilte verbroken
€ 75 of € 50.000
0.2% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Stichting de stilte verbroken is in het leven geroepen door Renald Majoor.

Renald Majoor kwam 6 mei j.l. groot in het nieuws omdat hij als 1e speler binnen het profvoetbal er vooruit kwam seksueel misbruikt te zijn.

Renald pleit voor betere begeleiding voor Topsporters in menselijke zin en extra ogen binnen de amateursporten in de vorm van een vertrouwenspersoon/Buddy waar je goed je ei kwijt kan.

In het huidige leven heb je te maken met genoeg problematiek in gezinnen waarbij genoeg gezinnen zijn die te maken hebben met echtscheidingen, spanningsveld door werk, de zorg voor de andere kinderen en ga zo maar door. Dit heeft zijn weerslag op het gezin dus ook op de persoon die topsport bedrijft.

Het spanningsveld van thuis in welke vorm dan ook heeft zijn weerslag op de topsporter die dit meeneemt naar de club/sportkoepel.

Niet elke Topsporter durft bij de trainer te komen om zijn problemen op tafel te leggen omdat er altijd een angst bestaat dat: Dat het ten koste van zijn/haar plaats gaat binnen het team, het als gezeur gezien word door de trainer, je je kwetsbaar opstelt en dat past niet binnen de topsport; topsport is toch hard? verder is het please gedrag een groot ding alles willen doen om maar in de smaak te vallen van de trainer(s) en daar heel ver in gaan te ver in gaan.

Verder hebben lang niet alle trainers oog voor persoonlijke problematiek zij rekenen spelers/speelsters af op het geen wat ze op de training zien.

Een vertrouwenspersoon moet een stap vooruit zijn om er te zijn voor de topsporter die de sporter(s) kent de ouders kent en de bijzonderheden binnen het gezin kent.

Een vertrouwenspersoon moet eraan bijdragen dat een topsporter zich goed en vertrouwd voelt binnen de club/sportkoepel.

Mijn geld inzamel actie is bedoeld om:

1. de Stichting goed van de grond te tillen met een financiële injectie die nodig is.

2. Landelijk meldpunt voor misbruik binnen de sport.

3. Het  integreren van Vertrouwenspersonen binnen prof en amateursporten.


Ik zou een ieder willen vragen die dit belangrijk vind of misschien zelfs wel aangrijpt willen vragen te doneren en het bericht te delen  het gaat om

onze kinderen dat zij zonder zorgen veilig kunnen sporten.


Alvast dank.


met vriendelijke groet,


Renald Majoor