Vluchtelingenhulp   

Created by :

Nl Helpt Yezidis

Location:

Velp, Nederland

Yezidis te helpen

Mijn naam is Wahhab Hassoo en ik woon sinds 2012 in Nederland en sindsdien heb ik een goeddoel stichting genaamd NL Helpt Yezidis. Ik doe namens Nederland mee aan Mister World aankomende augustus. Help mij met het betalen van mij vlieg ticket naar Manila zodat er meer Yezidis en andere ontheemden geholpen worden.

U kent de Yezidis of u heeft waarschijnlijk ervan gehoord. Yezidis zijn een etnische minderheidsgroep dat eeuwen lang vervolgd worden op basis van hun geloof. In 2014 heeft ISIS duizenden Yezidis vermoord en hun vrouwen ontvoerd om ze te gebruiken als seksslavinnen. Sinds zet ik me als een Nederlandse Yezidi vluchteling in om mijn familie en mijn mensen te helpen. 


Zo hebben we sinds 2014 meer dan 40 ton aan goederen getransporteerd naar de Koerdische Kampen in Irak. In totaal zijn meer dan 3000 gezinnen voorzien van boeken, kleding en speelgoed. In Nederland probeer ik met allerlei manieren aandacht te krijgen voor de situatie, net als wat Nadia Murad doet. Nadia is een familie van mij dat ontvoerd werd door IS en na haar ontsnapping heeft ze haar verhaal met de hele wereld gedeeld en ze heeft daarom Nobel Peace Prize gewonnen met Denis Mukwege. 


Afgelopen februari heb ik de Mister World Netherlands gewonnen en zo ben ik ook een ambassador geworden van mijn stichting en ik ga in august deelnemen aan Mister World in Manila. De grootste mannelijke rol modellen en influencers competitie. Met mijn deelname wil ik graag mijn verhaal met de wereld delen en wat mijn mensen is overkomen. 


Wilt u mij steunen in mijn missie? Doneer een klein bijdrage zodat ik daarheen kan vliegen. 


Ik ben Wahhab Hassoo, 23 jaar jong en ik ben Aviation Engineering student aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik woon sinds 2012 in Nederland

€ 0 of € 1.500
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.