Created by :

Martijn van Riessen

Location:

Haarlem, Nederland

Connected to:

Minke voor Rood

Martijn voor Rood

Motivation

Sponsor me via why donate! We zamelen geld in voor onderzoek naar betere en eerdere diagnostiek van Lyme. 30 september rennen we met zo'n 150 toppers de 10 km van Haarlem ter nagedachtenis aan mede Haarlem supporter Laurens/Rood.

Ik ken Laurens oftewel Rood van de tribune bij HFC Haarlem. We maakten af en toe een praatje rondom de wedstrijden. Ik vond hem altijd een toffe gast en sprak hem graag.

Helaas heeft hij de strijd tegen Lyme op veel te jonge leeftijd verloren. Nu hebben zijn vrienden besloten een sponsorloop te organiseren bij de Halve van Haarlem op 30 september om zo de strijd tegen de ziekte van Lyme voort te zetten. Uiteraard ren ik mee.

Elk bedrag is welkom om mij of een andere Rood Runner te sponsoren!


Hieronder meer uitleg over het goede doel.DONEER VOOR EEN VERBETERING VAN DE DIAGNOSTIEK VAN DE ZIEKTE VAN LYME 


Het probleem

Het ongeluk voor Laurens was dat een juiste diagnose te laat kwam. Diagnosticeren

van Lyme schijnt erg moeilijk te zijn. Hij had de rode kringen nooit gezien en is zes jaar lang van onderzoek naar onderzoek gesleept voordat de Borrelia bacterie aangetoond werd. Wie weet hoe het gelopen was als de juiste diagnose eerder gekomen was. Misschien had Laurens dan nooit zoveel pijn gehad en had hij er nu nog geleefd.

Met de huidige Nederlandse testmethoden is het erg moeilijk om Lyme te detecteren. De diagnostische testen in het buitenland zijn nauwkeuriger.

Deze testen zijn in Nederland nog niet wetenschappelijk onderzocht op validiteit en

ze worden daarom niet toegepast. Veel (potentiële) patiënten wijken uit naar

Duitsland, maar als daar de juiste diagnose gesteld wordt via cellulair onderzoek, zijn ze nog nergens. De Nederlandse verzekeraar geeft nul op rekest want het onderzoek is niet gevalideerd.


Actie!

Daar gaan het Amsterdamse AMC en het Radboud UMC gelukkig iets aan doen. Onder de hoopvolle naam 'Victory' voeren ze een validatie studie uit. Wanneer de tests als betrouwbaar gevalideerd worden kunnen ze, vergoed door verzekeringsmaatschappijen, ook in Nederland ingezet worden. Een enorme kans om chronische Lyme in een vroeg stadium voor patiënten te voorkomen.


Hoe zamelen wij geld in?

Er is nog 50.000 euro nodig voor het onderzoek. Wij, zijn vrienden, gaan dat ophalen. Hoe? In een peloton van nu al 125 hardlopers rennen wij 10KM op de Halve van Haarlem. Allen in KNALROOD 'Roodvooraltijd' shirt. Iedereen probeert om minimaal 250 euro op te halen, dan schiet het al op. Het overige bedrag zoeken we bij Haarlemse ondernemers met een Rood hart.


Laurens

Laurens had zelf altijd een tekentrekker op zak. Zodat hij mensen kon helpen het beestje te verwijderen en hen indien nodig naar een ziekenhuis kon sturen.

Op deze manier zetten wij zijn missie voort en zorgen we dat minder mensen het akelige verhaal van onze vriend Laurens hoeven te herleven. Steun door hier een donatie te doen of schrijf je in voor de run op:

www.roodvooraltijd.nl

(Ook voor meer informatie over het Victory onderzoek)

Laurens Mulder, 'Rood' voor zijn vrienden leed aan chronische vorm van de ziekte van Lyme. Door te late erkenning van zijn klachten, is de juiste diagnose te laat gesteld. Nu na het onverwachte overlijden zetten de vrienden van Laurens de strijd tegen de ziekte van Lyme voort. Voor meer info roodvooraltijd.nl
€ 420 of € 250
168% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Nico 3 years ago Suc6! Rood/Blauwe groet van Nico
€10
Paul 3 years ago
€15
Supportersvereniging 3 years ago
€100
BV 3 years ago
€50
Nico 3 years ago Suc6! Rood/Blauwe groet van Nico
€10
Paul 3 years ago
€15
Supportersvereniging 3 years ago
€100
BV 3 years ago
€50