Gezondheidszorg   

Created by :

Timon den Hertog

Location:

Amsterdam, Netherlands

Marathon voor Moedertje

UPDATE: Dankzij alle gulle giften is het oorspronkelijke doel van € 10.000 inmiddels bereikt, ontzettend bedankt! Uiteraard zijn giften nog steeds welkom zodat er zoveel mogelijk geld gaat richting onderzoek naar de ziekte van Parkinson.


Start van de marathon is om 12h00 in Aalsmeer, rond 15h00 in het Vondelpark (PC Hooft zijde) met finish rond 16h00.


Volledige route marathon: <a href="https://runnermaps.nl/route/192658" target="_blank">https://runnermaps.nl/route/192658</a>


Marathon voor Moedertje

Ik loop mijn allereerste marathon niet in New York, Tokio of Berlijn, maar in Amsterdam, Aalsmeer en Amstelveen. Dit zijn de plaatsen waar onze moeder werd geboren, naar school ging, voor het eerst zonder zijwieltjes reed en leerde zwemmen. De marathon start in Aalsmeer bij haar geboortehuis en gaat langs herinneringen aan haar jeugd en jongvolwassen leven. Gedurende de hele marathon lopen er broers, zussen en vrienden met me mee om samen geld op te halen voor de Parkinson Vereniging en mijn moeder een hart onder de riem te steken. De finish, na 42.195 meter hardlopen, is bij mijn ouders thuis in Amsterdam. Hoewel ik ga proberen om de marathon onder de 4.00h te lopen is ons hoofddoel om gezamenlijk € 10.000 op te halen ter ondersteuning van de Parkinson Vereniging in Nederland.


Ziekte van Parkinson:

De ziekte van Parkinson (PD) treedt op wanneer hersencellen die dopamine maken, een chemische stof die beweging coördineert, stoppen met werken of afsterven. Omdat PD tremor, traagheid, stijfheid en loop- en evenwichtsproblemen kan veroorzaken, wordt dit een 'bewegingsstoornis' genoemd. PD kan echter ook constipatie, depressie, geheugenproblemen en andere symptomen van niet-beweging veroorzaken. De ziekte van Parkinson is een levenslange en progressieve ziekte, wat betekent dat de symptomen na verloop van tijd langzaam verergeren.


Parkinson Vereniging

De Parkinson Vereniging is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme. Dit betekent niet alleen patiënten, maar ook zorgverleners, kinderen van patiënten en professionals. De Parkinson Vereniging biedt hulp door middel van voorlichting, ondersteuning en het actief stimuleren van (wetenschappelijk) onderzoek naar de ziekte.


Twee jaar geleden kreeg onze moeder de diagnose ziekte van Parkinson. Om deze ziekte actief te bestrijden ga ik op zondag 1 november mijn allereerste marathon lopen om geld in te zamelen voor de Parkinson Vereniging.
€ 11.385 of € 10.000
113.9% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Anonymous 7 months ago
€5
Anonymous 7 months ago
€15
Anonymous 7 months ago
€10
Marlies 8 months ago
€5
Anonymous 7 months ago
€5
Anonymous 7 months ago
€15
Anonymous 7 months ago
€10
Marlies 8 months ago
€5