€ 0 0%
from € 50.000
Still 22 day(s)

Share page on:

WINTER IS COMING -- De droge tijd is in aantocht, de stropers slijpen hun messen.


Een snelle interventie is nodig om de massale stroperij en het dierenleed te stoppen.

Maninga, een prachtig natuurgebied in Zimbabwe, wordt ernstig bedreigd door stroperij. Recent heeft Phundundu Stichting Nederland (website: phundundu.org) dit gebied onder haar vleugels genomen in de strijd tegen WILDLIFE-CRIME. In 6 maanden tijd is 75% van haar dierenrijk verdwenen. Onze taak is de overgebleven 25% te beschermen en weer uit te laten groeien tot een gezonde populatie.


Onze kennis, skills en tech stelt ons in staat de horror in Maninga te stoppen. Doe je mee?


Het Afrikaanse wildlife staat zwaar onder druk waarbij een land als Zimbabwe compleet genegeerd wordt door de bekende organisaties. Vele wildlife gebieden zijn inmiddels opgegeven waarna de stropers het binnen een jaar geheel leeggeroofd hebben. Uit ervaring weten wij dat met een stevige aanpak de stroperij vlot teruggebracht kan worden. Dit hebben wij al bewezen in het gebied Phundundu alwaar de stroperij is teruggebracht naar nul. We kunnen samen dus zeker een groot verschil maken. Vanaf April gaan we tevens werken met intelligence software Sensing Clues,ontwikkeld in Nederland. Deze techniek is gebaseerd op de software gebruikt door de politie maar geheel toegespitst op wildlife crime. Door samen te werken genereren we een enorme impact in de strijd tegen stroperij. De combi van kennis, skills en tech stelt ons in staat de horror in Maninga te stoppen en weer een veilige thuishaven te bieden aan haar magische dierenrijk. Maar dit kunnen wij niet alleen. Jouw steun is daarbij hard nodig.


De MAPU is onderdeel van Phundundu Stichting Nederland. Anti poaching wordt gecombineerd met het ontwikkelen van de lokale bevolking in het bijzonder op het gebied van landbouw. Als je wildlife beschermt zul je het probleem bij de wortel aan moeten pakken; het gebrek aan voedsel. Door de lokale bevolking te ondersteunen in zelfredzaamheid bij voedselproductie neem je de behoefte voor stropen weg. Dit werkt! 


Ons professionele team staat paraat, de expertise is ruimschoots aanwezig. Om snel in te kunnen grijpen hebben wij fondsen nodig voor:

  • Salarissen van de rangers
  • Voertuig + brandstof
  • Materialen


Hoe staat Maninga er voor: