Mama Splash roeit de Ringvaart Regatta

Mama Splash roeit de Ringvaart Regatta

Maatschappij

Created by :

Mama Splash roeit de Ringvaart Regatta

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Mama Cash
€ 2.258 of € 2.000
112.9% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Mama Splash roeit 100 kilometer voor Mama Cash! Wil jij ons steunen in de strijd voor de Ringvaart én in de strijd voor vrouwenrechten? Klik dan op de grote groene knop hiernaast en laat een donatie achter! 

---

De Ringvaart Regatta, begonnen als wedstrijd tussen Laga en Njord en inmiddels uitgegroeid tot een professionele roeimarathon. De tocht begint in Leiden, om vervolgens via Haarlem en Amsterdam door te strijden naar de eindhalte in Delft. Op 7 juni 2017 zal de 42e Ringvaart plaatsvinden.

Wij hebben besloten deze uitdaging met beide handen aan te grijpen en met elkaar de 100 kilometer te roeien!Onze ploeg bestaat uit acht meiden: Cato Beentjes, Maaike Beuling, Heleen Glass, Femke Hokwerda, Stéphanie den Hollander, Judith van Grafhorst, Juliette Sastrowijoto en Emma Zanderink. Via onze studentenvereniging in Leiden hebben wij elkaar leren kennen en samen zijn we op het idee gekomen om de Ringvaart te roeien.

Dit doen wij niet zonder reden. Wij willen namelijk graag van deze mogelijkheid gebruik maken om geld in te zamelen voor een goed doel. Wij zijn ons er namelijk van bewust dat wij als vrouwen in onze omgeving een bevoorrecht leven leiden en dat dit niet altijd zo vanzelfsprekend is. Vrouwen over heel de wereld worden vandaag te dag nog steeds met vele problemen geconfronteerd en hebben in sommige landen nog niet dezelfde rechten als mannen. Dit is een probleem waar wij graag verandering in willen zien en om deze reden hebben wij Mama Cash als goed doel gekozen om te steunen. Mama Cash is een stichting die opkomt voor vrouwenrechten over heel de wereld en elk jaar verschillende organisaties, groepen, vrouwenfondsen en netwerken die opkomen voor vrouwen steunt. Door de Ringvaart Regatta te roeien hopen wij onze bijdrage te leveren aan deze bijzondere organisatie en hopen wij mensen bewust te maken van het vele wat er nog moet gebeuren om gelijke rechten te realiseren.

Voor meer informatie over Mama Cash: http://www.mamacash.org/nl/